Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Πορίσματα της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών επί του θέματος «Πυρηνική Ενέργεια και Ενεργειακές Ανάγκες της Ελλάδος»

Ένα δημοσίευμα που πρέπει να διαβάσουμε

http://www.academyofathens.gr/ecportal.asp?id=1458&nt=105&lang=1


28/01/2009

Πορίσματα της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών επί του θέματος «Πυρηνική Ενέργεια και Ενεργειακές Ανάγκες της Ελλάδος»

Πριν από ένα περίπου έτος, η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών συγκρότησε δεκαπενταμελή Ομάδα Εργασίας εξ Ελλήνων ειδικών από το εσωτερικό και από το εξωτερικό για να μελετήσει το θέμα 'Πυρηνική Ενέργεια και Ενεργειακές Ανάγκες της Ελλάδος'. Οι εκθέσεις, η συζήτηση των εκθέσεων, τα πορίσματα της μελέτης, καθώς και σχετική τεχνική πληροφόρηση επί του θέματος συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο των Πρακτικών το οποίο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2009.

Η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών επισημαίνει τα ακόλουθα πορίσματα της Ομάδας Εργασίας επί του θέματος της Πυρηνικής Ενέργειας και των Ενεργειακών Αναγκών της Ελλάδος.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ- ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ- ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

Νέες Θέσεις Εργασίας (54)

Νέες Θέσεις Εργασίας και στη Φωκίδα μας

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΛΤΑ Α.Ε. ΚΑΤ. ΙΤΕΑΣ
ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΛΤΑ Α.Ε. ΚΑΤ. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ

ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΙΩΝ

Πάντα με υπευθυνότητα και ταχύτητα δημοσιεύουμε όσες θέσεις εργασίας βρίσκουμε που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Οικολογική Παρέμβαση (9) - Κλιματική αλλαγή

Απλά, σημαντικά και γρήγορα
Κλίμα
Οι άνθρωποι ξεκινούν συχνά συζητήσεις σχετικά με τον καιρό, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της ταχύτητας με την οποία μπορεί να αλλάξει αλλά και της επίδρασης που έχει στη διάθεσή μας και στον τρόπο που ντυνόμαστε. Το κλίμα μπορεί επίσης να αλλάξει, ανέκαθεν άλλαζε και θα συνεχίσει να αλλάζει για διάφορα φυσικά αίτια. Ωστόσο, κατά τον τελευταίο αιώνα, το κλίμα αλλάζει με ανησυχητικά ταχύ ρυθμό. Ο πλανήτης μας γνώρισε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 0,8 ºC περίπου, ενώ η αύξηση αυτή ξεπέρασε τον 1 ºC στην Ευρώπη. Σύμφωνα με στοιχεία, η ταχεία αυτή αύξηση της θερμοκρασίας, που αναφέρεται επίσης ως υπερθέρμανση του πλανήτη, οφείλεται στη ρύπανση που προκαλεί ο άνθρωπος.



Ποια από τα αέρια του θερμοκηπίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας συμβάλλουν περισσότερο στην αλλαγή του κλίματος;
Παρόλο που το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και το μεθάνιο είναι τα πλέον καταστροφικά αέρια του θερμοκηπίου που αποδίδονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, υπάρχουν και άλλα αέρια που συμβάλλουν στο πρόβλημα, όπως τα οξείδια του αζώτου και ορισμένα φθοριούχα αέρια. Οι υδρατμοί που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα είναι ένα σημαντικό φυσικό αίτιο που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα τελευταία 100 χρόνια οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα έχουν αυξηθεί τρομερά καθώς πρόκειται για το αέριο που απελευθερώνεται κατά την παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα. Η δίψα μας για περισσότερη ενέργεια προέρχεται από την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού και την αναπτυσσόμενη οικονομία.

Το μεθάνιο είναι ένα αέριο που βρίσκεται σε κοιτάσματα αερίου. Ωστόσο, το μεθάνιο παράγεται επίσης με τη ζύμωση οργανικών ουσιών όπως η κοπριά, η ιλύς υγρών αποβλήτων και τα αστικά απορρίμματα. Οι χωματερές, όπου αποθέτουμε τα απορρίμματά μας, παρέχουν ιδανικές συνθήκες για τη δημιουργία μεθανίου και την απελευθέρωσή του στην ατμόσφαιρα.

Τι είναι τα ορυκτά καύσιμα;
Τα απολιθώματα, που αποτελούνται από αποσυντιθέμενα απομεινάρια ζώων και φυτών της αρχαιότητας, σχηματίστηκαν πριν από εκατομμύρια χρόνια. Με το πέρασμα του χρόνου, η πίεση και η θερμότητα τα μετέτρεψαν σε καύσιμα όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και ο άνθρακας που σήμερα εξορύσσουμε από τη Γη. Στις μέρες μας εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από τα καύσιμα αυτά τα οποία χρησιμοποιούμε ως πηγές ενέργειας για την παραγωγή ηλεκτρισμού, για την κίνηση των αυτοκινήτων και τη θέρμανση των σπιτιών μας. Μάλιστα, ποσοστό μεγαλύτερο από 80 % του συνόλου της ενέργειας που παράγεται παγκοσμίως προέρχεται από τα ορυκτά καύσιμα και τα χρησιμοποιούμε με πολύ ταχύτερο ρυθμό από εκείνον με τον οποίο σχηματίζονται. Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να διερευνούμε άλλες, εναλλακτικές πηγές ανανεώσιμης ενέργειας.

Ποιες ανθρώπινες δραστηριότητες ευθύνονται κυρίως για την υπερθέρμανση του πλανήτη;
Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να καούν για να παραχθεί ενέργεια και κατά τη διαδικασία αυτή σχηματίζονται τα επιβλαβή αέρια του θερμοκηπίου. Στην Ευρώπη, τα νοικοκυριά είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας την οποία χρησιμοποιούμε για να ανάψουμε τα φώτα, να δούμε τηλεόραση, να θερμάνουμε τα σπίτια μας το χειμώνα και να ζεστάνουμε νερό.


Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ανανεώσιμων και μη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας;
Η ανανεώσιμη ενέργεια προέρχεται από πόρους που ανανεώνονται, όπως τα δέντρα, οι σοδειές, τα ύδατα, ο άνεμος και η ηλιακή ακτινοβολία. Για τον λόγο αυτό, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας διαφέρουν σημαντικά από τα ορυκτά καύσιμα και κανονικά δεν συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη όπως η καύση των ορυκτών καυσίμων.
Η ανανεώσιμη ενέργεια αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 15% της παγκόσμιας κατανάλωσης σε ενέργεια, αλλά υπάρχουν δυνατότητες για πολύ καλύτερες επιδόσεις.

Το πρωτόκολλο του Κιότο είναι:
Το Πρωτόκολλο του Κιότο ήταν η πρώτη διεθνής ενεργειακή συμφωνία η οποία υπογράφηκε στο Κιότο της Ιαπωνίας από 169 χώρες ανά τον κόσμο (όπως ισχύει από τον Δεκέμβριο του 2006) με στόχο τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. Οι υπογράφουσες χώρες συμφώνησαν να θεσπίσουν νόμους για τον περιορισμό των εκπομπών έξι αερίων του θερμοκηπίου - διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο, οξείδια του αζώτου, εξαφθοριούχο θείο, υδροφθοράνθρακες (HFC) και υπερφθοράνθρακες (PFC). Το Πρωτόκολλο του Κιότο συνιστά λαμπρό παράδειγμα της διεθνούς δράσης που μπορεί να αναληφθεί όταν οι χώρες συμφωνούν επί ενός κοινού στόχου. Η σύμβαση επικυρώθηκε από τις περισσότερες χώρες που την υπέγραψαν με μια σημαντική εξαίρεση, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι οποίες εκπέμπουν τη μεγαλύτερη ποσότητα αερίων του θερμοκηπίου από όλες τις χώρες.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο εγκρίθηκε το 1997 και λήγει το 2012, έχουν όμως ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για την περαιτέρω επέκταση της ισχύος του ή για τη σύναψη νέου πρωτοκόλλου.

Ποιες καθημερινές σας δραστηριότητες συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη;
Το μεγαλύτερο ποσοστό κατανάλωσης ενέργειας αποδίδεται στα νοικοκυριά, άρα κάθε καθημερινή δραστηριότητα η οποία απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια ή θερμότητα συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Εφόσον τα ορυκτά καύσιμα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών μας αναγκών, η σπατάλη συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Μια λύση είναι η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είναι όμως κάτι που χρειάζεται χρόνο. Για να συμβάλετε στην εξοικονόμηση ενέργειας, προσπαθήστε να αλλάξετε τις συνήθειές σας με τους εξής τρόπους:
- Να ντύνεστε κατάλληλα στο σπίτι ανάλογα με την εποχή. Μην φοράτε T-shirt τον χειμώνα και, αντί να δυναμώσετε τη θέρμανση, φορέστε ένα πουλόβερ.
- Να απενεργοποιείτε τις συσκευές που βρίσκονται ""σε κατάσταση αναμονής"" όπως τηλεοράσεις, DVD και στερεοφωνικά. Οι συσκευές αυτές καταναλώνουν πολλή ενέργεια ακόμη και όταν είναι απενεργοποιημένες, γι' αυτό είναι καλύτερο να τις αποσυνδέετε από την πρίζα.
- Κάντε σύντομα ντους αντί για μπάνιο.
- Μην αφήνετε το νερό να τρέχει όσο πλένετε τα δόντια σας. Σπαταλάτε νερό.

Οικολογική Παρέμβαση (8) - Η καλύτερη διαχείριση των αστικών αποβλήτων θα μειώσει την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου

Η ποσότητα’ των αστικών αποβλήτων αναμένεται να αυξηθεί κατά 25 % από το 2005 έως το 2020. Η αυξανόμενη ανάκτηση αποβλήτων και η μείωση της διάθεσης αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής διαδραματίζουν καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αύξησης του όγκου των αποβλήτων. Καθώς η ανακύκλωση και η αποτέφρωση με ταυτόχρονη ανάκτηση της ενέργειας χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο, οι καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από αστικά απόβλητα αναμένεται να μειωθούν σημαντικά μέχρι το 2020. Ο περιορισμός ή η αποφυγή της αύξησης του όγκου των αστικών αποβλήτων μπορούν να μειώσουν ακόμη περισσότερο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα απόβλητα και να εξασφαλίσουν και άλλα οφέλη για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Φεστιβάλ Νέων «Ο Ρώσικος Χειμώνας»!

Ένα φεστιβάλ νεολαίας με τίτλο «Ο Ρώσικος χειμώνας»

Δεν μπορεί παρά να είναι ενδιαφέρον.

Και πώς αλλιώς άλλωστε αφού πρόκειται για το ετήσιο φεστιβάλ της Ρωσικής Ένωσης Νεολαίας, που διοργανώνεται ανελλιπώς για περισσότερο από μία δεκαετία και φέτος θα πραγματοποιηθεί 27 Φεβρουαρίου-1 Μαρτίου στο Τουτέφσκυ της περιοχής Γιαροσλάβ.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η συγκέντρωση οργανώσεων νεολαίας από το σύνολο της Ρωσικής Κοινοπολιτείας αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης και σκοπός του είναι η γνωριμία και η αλληλοκατανόηση, ο αλληλοσεβασμός των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων τους και φυσικά η μεταξύ τους επικοινωνία και δικτύωση.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει την αθλητική ενότητα -με αγωνίσματα που θα πραγματοποιηθούν με το παραδοσιακό ρωσικό τρόπο- και την πολιτισμική ενότητα -με εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και ομάδες συζητήσεων, διαβουλεύσεων.

Στο φεστιβάλ καλούνται να συμμετάσχουν νέοι από 21 ετών καθώς και οργανώσεις νεολαίας που πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την 7η Φεβρουαρίου 2009.

Η συμμετοχή είναι 80ευρό και περιλαμβάνει: διαμονή, διατροφή, περιήγηση σε αξιοθέατα και ταξιδιωτικά έξοδα για το ταξίδι Μόσχα-Γιαροσλάβ-Μόσχα, που θα πραγματοποιηθεί με πούλμαν ενώ ο φορέας αποστολής θα καλύψει μόνο τα αεροπορικά έξοδα για τη μετάβαση στη Μόσχα.

Αν θέλετε να γνωρίσετε από κοντά νέους από άλλες χώρες, τη δροσιά των -5 βαθμών Κελσίου, να συμμετάσχετε με άλλα λόγια στο φεστιβάλ εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας email kartaneon@neagenia.gr

Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων

Ινστιτούτο Νεολαίας[*] , Τηλ.: 210 2599422, 329, Fax: 210 2599328

E-mail: kartaneon@neagenia.gr , http://www.kartaneon.gr , http://www.neagenia.gr

-------------------------------------------------

* Το Ινστιτούτο Νεολαίας είναι Νομικό Πρόσωπο ιδιωτικού Δικαίου, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 3369/2005 (ΦΕΚ 171/τ.Α/6-7-2005), με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3577/2007 (ΦΕΚ 130/τ.Α/8-6-2007) και σύμφωνα με το ΠΔ 129 (ΦΕΚ/141/12-07-2006)

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Νέες Θέσεις Εργασίας (53)

Νέες Θέσεις Εργασίας

ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Η/Υ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΩΠΑΪΔΑΣ

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΥΛΑΣ (Κ.Α.Α.Π.Β.)
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΥΛΑΣ (Κ.Α.Α.Π.Β.)
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ


ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Nέες Θέσεις Εργασίας (52)

Νέες Θέσεις Εργασίας (100ή δημοσίευση)

ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΒΑΡΑ
ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΜΗΣ
ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ Ε.Π.Ε.
ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΕΡΟΥ

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΥΛΑΣ (Κ.Α.Α.Π.Β.)
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΒΑΡΑ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΒΑΡΑ
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΥΛΑΣ (Κ.Α.Α.Π.Β.)
ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΥΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Νέες Θέσεις Εργασίας (51)

Νέες Θέσεις Εργασίας

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΕΓΕΑΛ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ)

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Κόμικ "Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιθαγένεια"

27 βραβευθέντες που θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες από 9-11 Μαΐου 2009.
Στην τελετή απονομής των βραβείων, παρουσία του αντιπροέδρου κ. Jacques Barrot, οι επικρατέστεροι θα λάβουν αντίστοιχα 6 000 ευρώ (1ο βραβείο), 4 000 ευρώ (2ο βραβείο) και 2 000 ευρώ (3ο βραβείο).


«Ευρωπαϊκή Ένωση και ιθαγένεια»: η Επιτροπή προκηρύσσει διαγωνισμό απευθυνόμενη προς όλους τους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Ευρωπαϊκή Ένωση και ιθαγένεια» - αυτός είναι ο τίτλος του διαγωνισμού που προκηρύσσεται σήμερα, 28 Νοεμβρίου 2008, από τον κ. Jacques Barrot, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιο για θέματα δικαιοσύνης, ελευθερίας και ασφάλειας. Σπουδαστές καλών τεχνών και γραφικών τεχνών, ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών, υπήκοοι ή κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούνται να σχεδιάσουν ένα κόμικ χωρίς λόγια, έκτασης μιας σελίδας, με θέμα την έννοια της ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι να δοθεί σε όλους αυτούς τους νέους η δυνατότητα να εκφράσουν τις εμπειρίες τους από τη ζωή τους ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η έννοια της ζωής ενός πολίτη μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και όχι μόνο ενός πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας επιτρέψει να συμπεριλάβουμε ενεργά σε αυτό το σχέδιο άτομα που διαμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να είναι αναγκαστικά υπήκοοι κράτους μέλους της, και να δώσουμε μια ευρύτατη διάσταση στην έννοια της ιθαγένειας», τόνισε ο αντιπρόεδρος κος Barrot. «Όταν μιλάμε για την έννοια της ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφερόμαστε στην ίδια μας τη ζωή μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε και συνέχισε: «Για τον λόγο αυτό, σήμερα, με την ευκαιρία της προκήρυξης αυτού του διαγωνισμού, προτείνω σε όλους τους σπουδαστές καλών τεχνών και γραφικών τεχνών, ηλικίας τουλάχιστον 16 ετών, να δημιουργήσουν ένα κόμικ που θα ζωντανεύει την έννοια της ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Οι νέοι που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να παρουσιάσουν ατομικό έργο σε μορφή κόμικ χωρίς λόγια, έκτασης μίας σελίδας Α4, με θέμα την έννοια της ιθαγένειας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο διαγωνισμός απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές καλών τεχνών και γραφικών τεχνών, ηλικίας 16 ετών και πάνω, κατοίκων ενός από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, μπορεί να συμμετάσχει και οποιοσδήποτε άλλος, πάντα ηλικίας 16 ετών και πάνω, που διαμένει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ενδιαφέρεται για το θέμα.

Σε εθνικό επίπεδο, θα γίνει μια πρώτη επιλογή των έργων και οι τρεις επικρατέστεροι καλλιτέχνες θα κληθούν να παρευρεθούν στις 3 Απριλίου 2009, στην τελετή της απονομής των βραβείων που θα διοργανωθεί σε κάθε χώρα.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι 27 βραβευθέντες θα κληθούν στις Βρυξέλλες από 9-11 Μαΐου 2009, και στην τελετή προς τιμή των βραβευθέντων αυτών θα ανακηρυχθούν οι τρεις νικητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην τελετή απονομής των βραβείων, παρουσία του αντιπροέδρου κ. Jacques Barrot, οι επικρατέστεροι θα λάβουν αντίστοιχα 6 000 ευρώ (1ο βραβείο), 4 000 ευρώ (2ο βραβείο) και 2 000 ευρώ (3ο βραβείο).

Τα καλύτερα κόμικς θα παρουσιαστούν στους δικτυακούς τόπους των αντιπροσωπιών της Επιτροπής στα κράτη μέλη, καθώς και στον εξυπηρετητή Europa. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές ενημερωτικές εκστρατείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την ιθαγένεια.

Η πρωτοβουλία αυτή συμπίπτει με την πρόθεση που εξέφρασαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εντείνουν τις προσπάθειές επικοινωνίας τους με θέμα την ιθαγένεια.

Περισσότερες πληροφορίες δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eurocartoon.eu, που επιτρέπει και την πρόσβαση στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ
Διονυσία Ρηγάτου, Ανδρωνά Κατερίνα
Ομήρου 54
106 72 Αθήνα,
Ελλάδα
Tel: 210 36 43 224
Fax: 210 36 46 953
Email:
ellada@evroneolea.eu

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Νέες Θέσεις Εργασίας (50)

Νέες Θέσεις Εργασίας και στη Φωκίδα μας

ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ

ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΕ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥΡΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΩΗΝ (Ι.Β.Σ.Α.)
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΔΕ ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΔΕ ΔΕΝΔΡΟΚΗΠΟΥΡΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΩΗΝ (Ι.Β.Σ.Α.)
ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΤΙΣΤΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΔΕ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΝΠΔΔ

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Νέες θέσεις εργασίας (49)

Νέες Θέσεις Εργασίας

ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ - ΕΥΒΟΙΑΣ - Δ.Ε.Υ.Α. ΚΗΡΕΩΣ

ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ


ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΤΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΙΕΚ ΑΘΗΝΑΣ

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

Νέες θέσεις εργασίας (48)

Νέες Θέσεις Εργασίας και στη Φωκίδα μας

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΛΤΑ Α.Ε. (ΚΑΤ. ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ)

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ

ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - 1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - 1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - 1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - 1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ - 1Η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΒΡΕΦΟΚΟΜΩΝ ΠΑΙΔΟΚΟΜΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

Τις ερευνούμε πρώτοι , τις μαθαίνουμε πρώτοι,
τις δημοσιεύουμε πρώτοι...


Το ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας πάντα κοντά σας

email: syniteas@gmail.com


Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Με Πανελλήνια πρωτιά έκλεισε το 2008 για το ΤΟΣΥΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ


Το 2008 για το ΤΟΣΥΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ έκλεισε με Πανελλήνια πρωτιά

Ύστερα από τη διάκρισή μας στη τελική φάση του διαγωνισμού με τίτλο "ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", που διοργάνωσε η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή έκφραση με την υποστήριξη της Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του ΥΠΕΠΘ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Γραφείο για την Ελλάδα), καταφέραμε να κατακτήσουμε τη πρώτη, ανάμεσα σε ισάξιους, θέση και να κερδίσουμε το συμβολικό έπαθλο ενός ταξιδιού στις Βρυξέλλες για ολόκληρο το ΔΣ του ΤΟΣΥΝ Ιτέας, με σκοπό να "εξερευνήσουμε" σε πρώτο πλάνο τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τη λειτουργία τους.

Η διαδικασία ήταν απλή και διαφανής

Κάθε ΤΟΣΥΝ με δύο(2) αντιπροσώπους του διαγωνίσθηκε προφορικά, ενώπιον επιτροπής Καθηγητών Ευρωπαϊκής Πολιτικής και παρουσία όλων των διαγωνιζομένων, σε ερωτήσεις κρίσεως και πολλαπλής επιλογής.
Ο Πρόεδρος Ηλίας Κ. Παπαλάιος και η Γραμματέας Μαρία Α. Μόσχου έπεισαν την επιτροπή και το κοινό πως αξίζουν τη διάκριση για το πιο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων στην Ελλάδα και κέρδισαν το διαγωνισμό εκ μέρους του ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας Φωκίδος. Τη θέση κατέκτησε το ΤΟΣΥΝ Δήμου Καβάλας και τη θέση το ΤΟΣΥΝ Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι με έναν εκπρόσωπό τους.
Μέσω του διαγωνισμού αναδείχθηκε η ευρωπαϊκή διάσταση, υπό το πρόσμ της συμμετοχής και της δράσης τοπικών δομών νεολαίας πο κρίνεται θεμελιώδους σημασίας για τη περαιτέρω δραστηριοποίηση μας και ανάδειξή μας σε ενεργούς πολίτες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας σφαίρας.

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template