Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Νέες θέσεις εργασίας (77)

Νεες Θέσεις Εργασίας

ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ - ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΤΗΤΑΣ

ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΛΟΦΩΝΟΣ 22660 31100
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Αποτελέσματα των Πανελληνίων, πού πετύχατε !



Αναζήτηση Επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το Ακαδ. έτος 2009- 10

Βάσεις Σχολών ΑΕΙ - ΤΕΙ 2009

Υποψηφίοι που κρίθηκαν κατάλληλοι-ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Στρατιωτικών, Αστυνομικών σχολών, των σχολών των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού ή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Αναζήτηση Βαθμολογιών Επαναληπτικών Πανελληνίων Εξετάσεων Γενικών Ημερησίων και Εσπερινών Λυκείων 2009

Αναζήτηση Βαθμολογιών Ειδικών Μαθημάτων

Αναζήτηση Βαθμολογιών Πανελληνίων Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. (Α) και μαθημάτων ειδικότητας ΕΠΑ.Λ. (Β)

Αναζήτηση Βαθμολογίας Μαθητών Τ.Ε.Ε. Εξετάσεων 2009

Συγχαρητήρια σε όλους τους πρώην-μαθητές
που πέρασαν από τη βάσανο των Πανελληνίων


Το ΤΟΣΥΝ Ιτέας εύχεται κάθε επιτυχία
για την ακαδημαϊκή σας σταδιοδρομία!



Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Κλιματική αλλαγή: η Ένωση δίνει το λόγο στους νέους


Έδαφος σκασμένο από την ξηρασία © CE

Η εκστρατεία «Play to Stop – Europe for climate» δίνει στους νεαρούς Ευρωπαίους την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πειραματιστούν για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Play to Stop – Europe for climate» българскиčeštinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianomagyarpolskiRomânasvenska θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο σε έντεκα κράτη μέλη (Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) με στόχο την ενεργότερο συμμετοχή της νέας γενιάς στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σε συνεργασία με το μουσικό κανάλι MTV, η εκστρατεία αυτή θα δώσει στους νέους την ευκαιρία να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ανταλλάξουν ιδέες εν όψει της προσεχούς διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα με τη δημιουργία δικτυακού τόπου, την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων και διαφημιστικών μηνημάτων, θα δοθούν τρεις συναυλίες στη Στοκχόλμη, τη Βουδαπέστη και την Κοπεγχάγη, οι οποίες θα μεταδοθούν από το MTV.

Η δέκατη πέμπτη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα θα πραγματοποιηθεί στη Κοπεγχάγη από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2009. Οι 200 περίπου χώρες που θα συμμετάσχουν θα επιχειρήσουν να συνάψουν νέα συμφωνία η οποία θα αντικαταστήσει το 2012 το πρωτόκολλο του Κιότο. Στη διάσκεψη αυτή, η ’Ενωση θα επιβεβαιώσει τους φιλόδοξους στόχους που έθεσε το 2008, δηλαδή, ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και δημιουργία οικονομίας που παράγει χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Μέχρι το 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει κυρίως τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% και αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες θα καλύψουν το 20% των ενεργειακών αναγκών μας.

Χάρη στην εκστρατεία θα ακουστεί η φωνή των νέων της Ευρώπης προτού ξεκινήσει η τόσο κρίσιμη αυτή διάσκεψη για το μέλλον της ανθρωπότητας.



Περισσότερα γι΄αυτό το θέμα

Μια κοινότητα σχολείων στο Διαδίκτυο

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν νέα διάσταση στο δικτυακό τόπο "eTwinning".

Αρχικά ξεκίνησε ως σχέδιο προώθησης της συνεργασίας ανάμεσα στα σχολεία μέσω Διαδικτύου. Τέσσερα όμως χρόνια αργότερα, ο δικτυακός αυτός τόπος έχει έναν επιπλέον λόγο να υπερηφανεύεται: έχει γίνει ένα δημοφιλές δίκτυο επικοινωνίας εκπαιδευτικών.

Μέχρι στιγμής, 55.000 περίπου εκπαιδευτικοί, διευθυντές και βιβλιοθηκάριοι σχολείων από 29 χώρες έχουν εγγραφεί στη δωρεάν δικτυακή πύλη του eTwinning, ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς.

“Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν υπήρξε μια τόσο εκτεταμένη συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών σχολείων,” αναφέρει πανεπιστημιακός σε πρόσφατη δημοσίευσή του με τίτλο eTwinning – Adventures in language and culture στην οποία προαναγγέλλει σημαντικότατες εξελίξεις.

Ξεκινώντας το 2005 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Comenius DeutschEnglishfrançais της ΕΕ, η διαδικτυακή αυτή υπηρεσία εξακολουθεί να κάνει αυτό για το οποίο συστάθηκε, δηλαδή να βοηθά τα σχολεία να δημιουργούν εικονικές τάξεις εξοπλισμένες με συστήματα τηλεδιασκέψεων ήχου και εικόνας. Μαθητές και σπουδαστές από διάφορες χώρες μπορούν να πραγματοποιούν συναντήσεις, να καταχωρούν εργασίες και να ανταλλάσσουν βοηθήματα στο πλαίσιο κοινών σχεδίων και μέσα σ' ένα ασφαλές περιβάλλον. Πάνω από 5.300 σχέδια έχουν αυτή τη στιγμή καταχωριστεί στην πύλη, η οποία είναι διαθέσιμη σε 23 γλώσσες. Διατίθενται επίσης πακέτα για διάφορα σχέδια, όπως π.χ. για τη σύσταση εικονικής εταιρείας και, για μικρότερα παιδιά, τη διήγηση μιας ιστορίας σε ψηφιακή μορφή.

Αλλά, όπως γίνεται συνήθως στον κυβερνοχώρο, ο δικτυακός τόπος απόκτησε δική του ζωή καθώς τον ανακαλύπτουν ολοένα περισσότεροι εκπαιδευτικοί. Από τα 55.000 ενεργά μέλη, τα δύο τρίτα δεν συμμετέχουν σε σχολικά σχέδια. Οι περισσότεροι έχουν εγγραφεί για να επικοινωνήσουν με άλλους εκπαιδευτικούς και να ανταλλάξουν ιδέες. Οι εκπαιδευτικοί αναρτούν κάθε μήνα στο δικτυακό τόπο περισσότερα από 5.000 μηνύματα.

Τη διαχείριση της πύλης ασκεί το ευρωπαϊκό σχολικό δίκτυο "European Schoolnet" English, μια σύμπραξη από 31 υπουργεία παιδείας ευρωπαϊκών χωρών. Μετά την επιτυχία που σημείωσε η δικτυακή αυτή πύλη, δημιουργήθηκε νέα έκδοση για να προσελκύσει ακόμη περισσότερους ενδιαφερομένους. Η έκδοση αυτή προτείνει νέα εργαλεία (π.χ. ιστολόγια και wiki) που εξυπηρετούν τη γενικότερη συνεργασία και όχι μόνο μεμονωμένα σχέδια.

Κάθε χρόνο διεξάγεται διαγωνισμός για τη βράβευση των καλύτερων σχεδίων. Ένα από τα φετινά σχέδια προέρχεται από τέσσερα σχολεία (της Μ.Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας) και μελετά τη χρήση των βιντεομηνυμάτων (podcast) για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν στο ετήσιο συνέδριο του eTwinning που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα 13-15 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα – δια βίου μάθηση DeutschEnglishfrançais.


Νέες θέσεις εργασίας (76)

Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

Νέες θέσεις εργασίας (75)

Νέες Θέσεις Εργασίας

ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ - ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ (22360 43695, 43795)
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ - ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ (210 4296166) ΑΘΗΝΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ - ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ (210 4296166) ΒΟΛΟΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ - ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ (210 4296166) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΒΟΛΟΥ (24210 26271, 39163)
ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ (23930 42120)
ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ - ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ (22220 222208)
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ - ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ (210 4296166) ΚΑΛΥΜΝΟΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ - ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ (210 4296166) ΧΙΟΣ
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΕΒΡΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΘΗΝΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Για Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Ελλάδα BTM (4 Νοεμβρίου – 8 Νοεμβρίου 2009)

Η Εθνική Υπηρεσία του Προγράμματος της Ε.Ε « Νέα Γενιά σε Δράση» ανακοινώνει ότι από 4 Νοεμβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2009 θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό τον τίτλο ΒΤΜ.

Στο σεμινάριο αυτό καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων νεολαίας/υπεύθυνοι ομάδων νέων που ασχολούνται άμεσα με προγράμματα για νέους, με στόχο την εκπαίδευσή τους στον τρόπο υλοποίησης προγραμμάτων στο πλαίσιο της Δράσης των ανταλλαγών, Δράση 1.1 του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, για υλοποίηση προγραμμάτων στο μέλλον.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση και ιδιαίτερα στη Δράση 1.1 Ανταλλαγές Νέων.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναπτύξει και να βελτιώσει τις δεξιότητες αυτών που ασχολούνται με τους νέους αναφορικά με την κατάρτιση για την υλοποίηση ενός προγράμματος ανταλλαγής. Παράλληλα, στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν πιθανούς εταίρους από άλλες χώρες και να παράσχει πληροφορίες για τις δυνατότητες που προσφέρει το Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και ιδιαίτερα η Δράση 1.1-Ανταλλαγές Νέων.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο απευθύνεται μόνο σε εκπροσώπους φορέων.

Τα έξοδα διαμονής και διατροφής καθώς και τα έξοδα μετακίνησης προς και από τον τόπο υλοποίησης του σεμιναρίου θα καλυφθούν από την Ελληνική Εθνική Υπηρεσία.

Η γλώσσα εργασίας θα είναι τα αγγλικά.

Παρακαλούνται, όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο αυτό, να ενημερωθούν αναλυτικά από τον παρακάτω σύνδεσμο στον οποίο και θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους: http://www.salto-youth.net/find-a-training/1468.html το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009.

Η Ελληνική Εθνική Υπηρεσία θα στηρίξει τη συμμετοχή υποψηφίων, οι οποίοι έχουν παράλληλα γνωστοποιήσει τη συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: seminaria@neagenia.gr

Πρακτικές πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων επισυνάπτονται εδώ.

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 2599360 Ζαμπία Βερναδάκη Ηλεκτρονική Διεύθυνση: z.vernadaki@neagenia.gr

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Πρόσκληση για Συμμετοχή σε Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο με Θέμα: «Νέοι και Κοινωνική Μεταβολή μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου»




Η Διεθνής Κοινωνιολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεολαίας και Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, τη Σύμπραξη για τη Νεολαία μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης & της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ιταλική Κοινωνιολογική Εταιρεία και το Τμήμα Κοινωνιολογίας & Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου του Μιλάνου-Bicocca διοργανώνουν επιστημονικό σεμινάριο με θέμα «Νέοι και Κοινωνική Μεταβολή μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου» (Young People and Social Change after the Fall of the Berlin Wall).

Το σεμινάριο, το οποίο θα διεξαχθεί στις 20 Νοεμβρίου 2009 στη Βουδαπέστη, θα εξετάσει την κατάσταση των νέων πριν και μετά το 1989, τις συνθήκες διαβίωσής τους, τους τρόπους με τους οποίους διαμόρφωσαν την ταυτότητα και τις (υπο) κουλτούρες τους, τον προσδιορισμό τους ως έμφυλα υποκείμενα, κτλ.

Ειδικότερα, το σεμινάριο θα επικεντρώσει σε τέσσερις βασικές θεματικές:

- Νεανικές Μεταβάσεις στην Μετα-κομμουνιστική Περίοδο.
- Ανισότητα και Αβεβαιότητα.
- Δυτική και Ανατολική, ή Σύγχρονη Νεολαία;
- Διασυνοριακή Συνεργασία στην Έρευνα, τις Πολιτικές και τις Πρακτικές για τη Νεολαία.

Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο εν λόγω σεμινάριο θα πρέπει να αποστείλουν την πρότασή τους (μεγέθους μίας σελίδας Α4) πριν τις 20 Αυγούστου στην επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου, σε μια από τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

• Carles Feixa (feixa@geosoc.udl.cat)
• Siyka Kovacheva (skovacheva@mbox.contact.bg)
• Carmen Leccardi (carmen.leccardi@unimib.it)
• Herwig Reiter (hreiter@bigsss.uni-bremen.de)

Θα επιλεγούν πέντε παρουσιάσεις για κάθε θεματική, ενώ οι υπόλοιπες θα διανεμηθούν μεταξύ των συμμετεχόντων. Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές θα προσφέρουν δωρεάν διαμονή μιας ημέρας για τους ομιλητές του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο συνέδριο, μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω σύνδεση: http://www.coe.int/t/dg4/youth/Source/News&Calls/News/Call_4_papers.pdf

Έκδοση του Συμβουλίου της Ευρώπης για μια Ασφαλέστερη Νυχτερινή Ζωή των Νέων



Η ομάδα εργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης Pompidou Group, η οποία επεξεργάζεται πολιτικές για ζητήματα που αφορούν τη χρήση ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη, μόλις εξέδωσε έναν Οδηγό για μια Ασφαλέστερη Νυχτερινή Ζωή των Νέων. Ειδικότερα, η έκδοση τιτλοφορείται Safer Nightlife in Europe και μπορείτε να την μεταφορτώσετε από την ακόλουθη σύνδεση: http://www.coe.int/t/dg3/pompidou/Source/Activities/EXASS/Guide_SaferNightLife_Print_en.pdf

Νέες Θέσεις Εργασίας (74)

Νέες Θέσεις Εργασίας και στη Φωκίδα μας
ΤΕ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ - ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ - ΔΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ - ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ (22310 22319)

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template