Τετάρτη 21 Μαΐου 2008

Κάλεσμα στους νέους Δελτίο Τύπου 21/05/08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΙΤΕΑΣ

Μια νεολαία που συμμετέχει, συγχρονίζει, συνδιαμορφώνει.


Τη στιγμή που τεχνηέντως ορισμένοι παρουσιάζουν μια γενιά αδιάφορη για τα κοινά ή ανήμπορη να συμμετάσχει και να συνδιαμορφώσει το περιβάλλον που χρειάζεται εκείνη για να αναπνεύσει, οι νέοι τις χώρας έδωσαν το βροντερό παρόν στις εκλογές του Μαρτίου και με την συνδρομή των Δημοτικών Αρχών ενεργοποίησαν στο 95% των δήμων της Ελλάδος το νέο θέσμο των τοπικών συμβουλίων νέων.

Στη πόλη μας ο θεσμός αυτός ενεργοποιήθηκε με επιτυχία και στις 2/05/08 το συμβούλιο νέων συγκροτήθηκε σε σώμα , με το Δ.Σ. να αποτελούν οι: Πρόεδρος: Παπαλάιος K. Ηλίας, Αντιπρόεδρος: Ζήσης Ζ. Παναγιώτης, Γραμματέας: Μόσχου Α. Μαρία, Ταμίας: Παπαλάιος Α. Γεώργιος, Υπεύθυνη Μαθητικού και μέλους του Δ.Σ.: Λύτρα Κ. Χριστίνα..

Στόχοι μας είναι να αναδείξουμε και να προσπαθήσουμε, σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής, να επιλύσουμε ή έστω να ομαλοποιήσουμε προβλήματα των νέων της περιοχής καθώς και να αναλάβουμε πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες, στήνοντας εκδηλώσεις ή πραγματοποιώντας εθελοντικό έργο.

Συγκεκριμένα οι τομείς δράσεις μας συνοπτικά θα είναι:

1. Ενημέρωση και παρότρυνση συμμετοχής των νέων σε όλα τα προγράμματα της Γραμματείας Νέας Γενιάς. ( Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.)

2. Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

3. Πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα τη κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

4. Προσπάθειες και υποβολή προτάσεων προς υλοποίηση, για την καλύτερη προσαρμογή των νέων στις νέες τεχνολογίες και στο internet.

5. Προώθηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αιτημάτων που θα έχουν εξαχθεί από τη καθημερινή συζήτηση με τους νέους της περιοχής.

6. Δημιουργία κέντρου υποβολής παραπόνων, προτάσεων, καταγγελιών για ό,τι θέμα αφορά τους νέους.

7. Η Διαφήμιση της τοπικής ομορφιάς και παράδοσης μέσω της ανάδειξης του φυσικού πλούτου, της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

8. Προσπάθειες για την καταπολέμηση της ανεργείας των νέων.


Για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τους στόχους μας θεωρούμε απαραίτητη την υποστήριξη και τη συνεργασία μας με τη Δημοτική Αρχή της Ιτέας, με τη Νομαρχιακή Αρχή του Νομού μας, καθώς και με όλους τους συλλόγους και σωματεία της περιοχής.

Μ ε το παρόν δημοσίευμα το Διοικητικό Συμβούλιο προσκαλεί όλους τους νέους ηλικίας 15-28 να εγγραφούν στα μητρώα νέων του δήμου (πληροφορίες δημαρχείο 2ος όροφος) για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συνεργαστούμε για την επίτευξη κοινών στόχων.

Παραπάνω πληροφορίες για το θεσμό των συμβουλίων νέων, τη δράση μας, αλλά και τους στόχους μας αναλυτικότερα γραμμένους, θα βρείτε στο Blog μας http://syniteas.blogspot.com ,το οποίο λειτουργεί μέχρι να κατασκευαστεί η επίσημη ιστοσελίδα μας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος

Παπαλάιος Ηλίας

Κιν.: 6936999356

Email επικοινωνίας syniteas@gmail.com

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template