Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

ΝΕΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

ΘΕΤΙΚΗ η απόφαση του Συμβούλιο Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ), για την ίδρυση επτά νέων τμημάτων σε έξι ΑΕΙ της χώρας

Τα νέα τμήματα είναι τα παρακάτω

ΑΕΙ
* Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα έχει έδρα την Καστοριά.
* Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα.
* Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με έδρα τη Χίο.

* Τμήμα Επιστημών Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδος, με έδρα τη Λαμία. (καλό!)

* Τμήμα Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με έδρα το Αγρίνιο.
* Τμήμα Πολιτικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
* Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με έδρα επίσης την Κομοτηνή.

ΤΕΙ
Το Συμβούλιο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ). ενέκρινε::

πρόταση του ΤΕΙ Σερρών για την ίδρυση Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών με δύο τμήματα: α) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων και β) Γραφιστικής. Και τα δύο τμήματα θα έχουν έδρα τις Σέρρες.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση του ΤΕΙ Καβάλας για την ίδρυση δύο τμημάτων: α) Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στη Δράμα και β) Βιοτεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στη Δράμα.

Τα παραπάνω τμήματα (ΑΕΙ και ΤΕΙ) εκτιμάται ότι θα αρχίσουν να λειτουργούν από το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, εφόσον έχει προηγηθεί η απαιτούμενη οργάνωση από τα ιδρύματα και έχουν προωθηθεί όλες οι διαδικασίες από το Υπουργείο Παιδείας.

Νέες Θέσεις Εργασίας (3)

syniteas@gmail.com
(περιμένουμε mail σας. στείλτε μας όπως θα στέλνατε στους φίλους σας.)

Ελέγξτε για νέες θέσεις εργασίας
--------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΧΑΝΙΩΝ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ
ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΓΑΖΙΟΥ
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Σύντομα το ΤΟΣΥΝ θα ανακοινώσει και μια ακόμα υπηρεσία...

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Οικολογική παρέμβαση (3) - Τρόποι εξοικονόμησης Νερού (attention)

Πλέον πολλές πόλεις εκπέμπουν SOS για νερό ! ! !

Πλέον πολλές λίμνες τα καλοκαίρια φαίνονται περισσότερο άδειες παρά ποτέ ! ! !


Τρόποι εξοικονόμησης νερού, δώστε μια σταγόνα ζωής στο περιβάλλον, έχει λαχανιάσει



Τρόποι εξοικονόμησης νερού στο μπάνιο

1. Ελέγξτε για διαρροή το καζανάκι της τουαλέτας με την προσθήκη χρώματος ζαχαροπλαστικής. Εάν υπάρχει διαρροή, το χρώμα θα εμφανιστεί μέσα σε 30 λεπτά. Ελέγξτε την εγκατάσταση για φθαρμένα ή διαβρωμένα μέρη. Τα περισσότερα εξαρτήματα εγκαθίστανται εύκολα και είναι άμεσα διαθέσιμα με μικρό οικονομικό κόστος. (Ξεπλύνετε τη δεξαμενή μόλις γίνει η δοκιμή, για την αποφυγή χρωματισμού των τοιχωμάτων της δεξαμενής).

2. Μην πετάτε διαφόρων ειδών απορρίμματα στη λεκάνη της τουαλέτας, χρησιμοποιώντας το καζανάκι άσκοπα.

3. Εάν το καζανάκι σας είναι παλιό, αντικαταστήστε το με κάποιο, που διαθέτει δυνατότητα δι- πλής ροής. Τα καζανάκια αυτά έχουν δύο κουμπιά : ένα για μικρή ροή και ένα με μεγαλύτερη
ροή, ανάλογα με την ανάγκη. Εάν δεν είναι εύκολη η αντικατάσταση, τοποθετήστε μέσα στη
δεξαμενή ένα πλαστικό μπουκάλι, για να μειωθεί ο όγκος του νερού που παροχετεύεται.

4. Εάν το κουμπί στο καζανάκι δεν επανέρχεται στη θέση του μετά τη χρήση, αφήνοντας το νερό να τρέχει συνεχώς, αντικαταστήστε το ή ρυθμίστε τη ροή.

5. Ελαττώστε τη διάρκεια χρήσης του ντους. Αντικαταστήστε το τηλέφωνο της ντουζιέρας με κάποιο άλλο χαμηλότερης ροής. Στο εμπόριο κυκλοφορούν βρύσες όπου μπορεί να ρυθμιστεί η ροή, χωρίς να επηρεαστεί η αναλογία ζεστού και κρύου νερού.

6. Μην αφήνετε τη βρύση ανοιχτή, όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας ή τα χέρια σας.

7. Μην αφήνετε το νερό να τρέχει, ξυρίζοντας ή πλένοντας το πρόσωπό σας. Βουρτσίστε τα δόντιασας, όσο περιμένετε να ζεσταθεί το νερό και κατόπιν πλυθείτε ή ξυριστείτε.

8. Επαναχρησιμοποιείστε τις πετσέτες σώματος και προσώπου. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται ο όγκος των άπλυτων ρούχων και τελικά οι χρήσεις του πλυντηρίου. Επιμένετε σε αυτό και όταν μένετε σε ξενοδοχείο. Ζητάτε να αλλάξουν πετσέτες ή σεντόνια, μόνο όταν το κρίνετε εσείς.

9. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων, μόνο όταν φορτώνεται πλήρως ή ρυθμίστε κατάλληλα τη στάθμη νερού για το μέγεθος του φορτίου που χρησιμοποιείτε.

10. Αντικαταστήστε τις στρόφιγγες του πλυντηρίου, όπου παρατηρείται διαρροή. Εάν η στρόφιγγά σας στάζει σε ρυθμό μιας σταγόνας ανά δευτερόλεπτο, ενδέχεται να σπαταλήσετε 10 κυβικά μέτρα ετησίως, που θα επιβαρύνουν το κόστος της ύδρευσης και αποχέτευσης.

11. Αναζητήστε στην αγορά συστήματα, που δίνουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνετε το νερό από το οπτήρα ή το μπάνιο σε ειδική δεξαμενή και από εκεί να τροφοδοτείται το καζανάκι. Έτσι, δεν χρησιμοποιείτε καθαρό, πόσιμο νερό στην τουαλέτα.

Τρόποι εξοικονόμησης νερού στην κουζίνα

1. Τοποθετήστε έναν ταχυθερμοσίφωνα στο νεροχύτη της κουζίνας σας, ώστε να τρέχει άμεσα το ζεστό νερό. Αυτό θα μειώσει τις δαπάνες ενέργειας.

2. Είναι προτιμότερο να έχετε κρύο νερό σε μπουκάλια στο ψυγείο, παρά να αφήνετε τη βρύση να τρέχει κάθε φορά που θέλετε ένα δροσερό ποτήρι νερό.

3. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ποτήρι για το πόσιμο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό ελαττώνεται ο αριθμός των ποτηριών, που πρέπει να πλυθούν.

4. Επιλέξτε το κατάλληλο σκεύος, όταν μαγειρεύετε. Όσο μεγαλύτερα είναι τα σκεύη, τόσο μεγαλύτερη είναι και η κατανάλωση σε νερό.

5. Κατά το πλύσιμο των πιάτων με το χέρι, γεμίστε το νεροχύτη ή μία λεκάνη με νερό και το ανάλογο απορρυπαντικό. Ξεβγάλετε γρήγορα με χαμηλή ροή. Για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση νερού, χρησιμοποιήστε τον ένα νεροχύτη για το πλύσιμο των πιάτων και τον άλλο για το ξέβγαλμα.

6. Αφήστε τα λερωμένα πιάτα και σκεύη να μουλιάσουν στο νερό, αντί να απομακρύνετε τα αποφάγια κάτω από τρεχούμενη βρύση.

7. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων, μόνο όταν γεμίσει πλήρως.

8. Μην χρησιμοποιείτε το τρεχούμενο νερό, για να ξεπαγώσετε το κρέας ή άλλα παγωμένα τρόφιμα. Ξεπαγώστε τα τρόφιμα, σταδιακά, τοποθετώντας τα στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ και αφήνοντάς τα στη συνέχεια εκτός ψυγείου για λίγο.

9. Προτιμήστε να πλένετε τα φρούτα, τα χόρτα και τα λαχανικά σε μία λεκάνη νερό, αντί κάτω από συνεχώς ανοιχτή βρύση

Τρόποι εξοικονόμησης νερού στον κήπο και το αυτοκίνητο

1. Μην ποτίζετε υπερβολικά τον κήπο σας. Κατά γενικό κανόνα, οι χορτοτάπητες χρειάζονται πότισμα μόνο κάθε 5 έως 7 ημέρες το καλοκαίρι και κάθε 10 έως 14 ημέρες το χειμώνα. Μια ισχυρή βροχή ικανοποιεί τις ανάγκες σε νερό για διάστημα δύο εβδομάδων.

2. Ποτίζετε τον κήπο σας νωρίς το πρωί, όταν η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα είναι οι χαμηλότερες.Αυτό μειώνει τις απώλειες νερού από την εξάτμιση.

3. Τοποθετήστε τους ψεκαστήρες σας, έτσι ώστε, το νερό να προσγειώνεται στο χορτοτάπητα και τους θάμνους και όχι στις πεζοδρομημένες περιοχές.

4. Είναι προτιμότερη η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος. Βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά και δεν υπάρχουν διαρροές κατά μήκος του δικτύου.

5. Αποφύγετε την υπερβολική χρήση λιπασμάτων, η οποία αυξάνει τις ανάγκες για νερό.

6. Ποτίστε με το νερό του ενυδρείου σας τα φυτά. Το νερό αυτό είναι πλούσιο σε άζωτο και φώσφορο καιμπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.

7. Επιλέξετε φυτά τα οποία είναι ανθεκτικά στις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής σας.

8. Τοποθετήστε στην άκρη της μάνικάς σας βρύση, ώστε να προσαρμόζεται η ροή στις απαιτήσεις σας και να αποφεύγονται οι σπατάλες.

9. Μην αφήνετε τους ψεκαστήρες ή τις μάνικες αφύλακτα. Οι μάνικες κήπων σας μπορούν να σπαταλήσουν πάνω από 2,5 κυβικά μέτρα νερό, μόνο σε μερικές ώρες. Χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο κουζινών για να θυμηθείτε να το κλείσετε.

10. Ελέγχετε τακτικά τις μάνικες, τους συνδετήρες και τα βύσματα για τυχόν διαρροές.

11. Για τον καθαρισμό της αυλής σας χρησιμοποιήστε σκούπα, αντί για τρεχούμενο νερό. Αποφύγετε την εγκατάσταση των διακοσμητικών κατασκευών, όπου χρησιμοποιείται νερό, π.χ. τα σιντριβάνια, εκτός αν το νερό ανακυκλώνεται. Εντοπίστε πιθανές απώλειες λόγω της εξάτμισης και της διεύθυνσης του αέρα.

12. Προτιμήστε τα πλυντήρια αυτοκινήτων, τα οποία ανακυκλώνουν το νερό. Εάν πλένετε οι ίδιοι το αυτοκίνητό σας, επιλέξτε περιοχές με γρασίδι.


Γνωρίζετε πόσο νερό χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας?

Η παρακάτω δοκιμή είναι αρκετά απλή και κάθε ένας μπορεί να την εφαρμόσει στο σπίτι του για να ελέγξει τη ποσότητα του νερού που καταναλώνεται ανά λεπτό σε όλες τις υδραυλικές εγκαταστάσεις.

Πόσο νερό χρησιμοποιεί το ντους σας;

Θα χρειαστείτε έναν μεγάλο κουβά (10 λίτρων τουλάχιστον) και ένα χρονόμετρο.

Βήμα 1ο : Ανοίξτε την κρύα βρύση πλήρως.

Βήμα 2ο : Κρατήστε τον κουβά κάτω από τη βρύση για 10 δευτερόλεπτα. Κλείστε στα 10 δευτερόλεπτα τη βρύση.

Βήμα 3ο : Μετρήστε την ποσότητα του νερού που βρίσκεται στον κουβά, μεταφέροντας το νερό σε ένα μεγάλο μπουκάλι εμφιαλωμένου νερού (1,5 λίτρου). Πολλαπλασιάζουμε την ποσότητα που βρήκαμε (πόσα μπουκάλια δηλαδή νερού γεμίζουμε σε 10 δευτερόλεπτα αν έχουμε πλήρως ανοικτή τη βρύση) και πολλαπλασιάσουμε επί 6. Το αποτέλεσμα μας δίνει την ποσότητα του νερού (σε λίτρα) που δίνει η βρύση μας σε ένα λεπτό.

Εφαρμόστε την παραπάνω διαδικασία για όλες τις βρύσες του σπιτιού σας αλλά και του εξωτερικού χώρου. Μπορούμε να υπολογίσουμε έτσι πόσο νερό σπαταλάμε, αν αφήνουμε τη βρύση ανοικτή όταν δεν χρειάζεται.

Το νερό που συγκεντρώνουμε στον κουβά δεν το πετάμε αλλά το χρησιμοποιούμε για τις ανάγκες μας, έτσι ώστε να μην σπαταλήσουμε μια σημαντική ποσότητα μέσα από το πείραμα που κάναμε.

Τρεις ερωτήσεις

Μπορούµε να εξοικονοµήσουµε νερό στο σπίτι;

Μερικές φορές, µας φαίνεται δύσκολο ή άσκοπο να αλλάξουµε κάποιες συνήθειες στην καθηµερινή µας ζωή, γιατί θεωρούµε το νερό που φτάνει ως τα σπίτια µας ότι είναι άφθονο και δεδοµένο. Το νερό, όµως, στις σύγχρονες πόλεις σπαταλιέται αλόγιστα και δε θα είναι για πάντα άφθονο, αν δεν προσέξουµε όλοι.

Δε χρειάζεται να περιορίσουµε τις βασικές ανάγκες µας, µπορούµε µε µικρές αλλαγές στη συµπεριφορά µας να πετύχουµε µεγάλη µείωση στην κατανάλωση νερού. Αρκεί να έχουµε στο µυαλό µας τις παρακάτω τρεις ερωτήσεις:

• Χρειάζεται να χρησιµοποιήσω νερό;

Για παράδειγµα, χρειάζεται να πλύνουµε το πεζοδρόµιο ή την αυλή µε καθαρό, πόσιµο νερό; Θα αρκούσε ένα καλό σκούπισµα...

• Χρησιµοποιώ όσο λιγότερο γίνεται;

Κλείνοντας τη βρύση όση ώρα σαπουνίζουµε τα χέρια µας ή βουρτσίζουµε τα δόντια µας, εξοικονοµούµε 15 λίτρα νερού το λεπτό.

• Το χρησιµοποιώ µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

Μπορούµε να πλένουµε τα φρούτα και τα λαχανικά σε µια λεκάνη µε νερό, αντί να τα πλένουµε µε τρεχούµενο νερό µε τη βρύση συνεχώς ανοιχτή, εξοικονοµώντας το λιγότερο δέκα λίτρα την ηµέρα. Το νερό που µένει στη λεκάνη, µπορεί να χρησιµοποιηθεί για το πότισµα των φυτώνή και για άλλες ανάγκες του σπιτιού, αρκεί να µην έχει σαπουνάδα.


ΠΗΓΗ : http://www.watersave.gr


ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
http://www.greenpeace.org/greece/campaigns/climate-change

Κλιματικές Αλλαγές

Το κλίμα αλλάζει. Οι πάγοι στους πόλους λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει, ακραία καιρικά φαινόμενα μαστίζουν ολόκληρες περιοχές του πλανήτη αφήνοντας πίσω τους ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές. Οι επιστήμονες και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως συμφωνούν: οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί από ανθρώπινες δραστηριότητες και οι επιπτώσεις τους θα είναι καταστροφικές.

Για το πρόβλημα ευθύνεται κυρίως η παραγωγή ενέργειας από ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, άνθρακας, φυσικό αέριο). Σήμερα ξέρουμε τι μας περιμένει αν δεν περιορίσουμε τις εκπομπές ρύπων (αερίων του θερμοκηπίου) και αν δεν αλλάξουμε άμεσα το ενεργειακό μας μοντέλο.

Επιστημονικές μελέτες προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί η συσσώρευση αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε συνεχιζόμενη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας και άνοδο της στάθμης της θάλασσας, συχνότερα και εντονότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, ξηρασίες, πλημμύρες, επανεμφάνιση ασθενειών, καταστροφές καλλιεργειών και οικοσυστημάτων, καθώς και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Οι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν ήδη. Ο συνδυασμός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (όπως αιολική, ηλιακή, γεωθερμία) με την εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρουν τη μόνη ασφαλή διέξοδο. Ταυτόχρονα άλλες τεχνολογικές λύσεις, όπως η υποκατάσταση των ψυκτικών που χρησιμοποιούνται σε ψυγεία και κλιματιστικά δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η έρευνα και η βιομηχανία για να αποτραπούν οι κλιματικές αλλαγές.

Το Πρωτόκολλο του Κιότο είναι σήμερα το μόνο διεθνές εργαλείο που αναγνωρίζει την ανάγκη δράσης για την αποτροπή των κλιματικών αλλαγών. Όμως, οι στόχοι περιορισμού αερίων του θερμοκηπίου που προβλέπονται από αυτό δεν είναι αρκετοί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο έλεγχος των ορυκτών καυσίμων συχνά πυροδοτεί πολεμικές συγκρούσεις. Οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να επιδοτούν τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων. Εταιρίες, κυβερνήσεις και πολίτες πρέπει να στραφούν άμεσα προς τις καθαρές, βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Ιδιαίτερη έμφαση και βοήθεια πρέπει να δοθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα σχεδόν 2 δισεκατομμύρια ανθρώπων που, αυτή τη στιγμή, δεν έχουν καν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια.

Πέρα από τις κυβερνήσεις και τις εταιρίες όμως, ο καθένας μας μπορεί να συμβάλει ενεργά στην αποτροπή των κλιματικών αλλαγών και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με κάποιες απλές, καθημερινές ενέργειες. Ας μη χάνουμε χρόνο λοιπόν.

Πρόγραμμα της Γ.Γ.Ν.Γ.

ΘΕΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ;

ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ – ΝΕΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Ιτέας ως ένα οργανωμένο βήμα εκπροσώπησης της νεολαίας του Δήμου, συμμετέχει ενεργά σε κάθε νέα δράση της τοπικής μας κοινωνίας και φροντίζει για την άμεση ενημέρωση των νέων σε θέματα που τους αφορούν.

Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, μια πρωτοποριακή κίνηση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς έχοντας την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, τις Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας, μια νέα δομή η οποία μπορεί να παρέχει δωρεάν βοήθεια και υποστήριξη για την δημιουργία της δικής σας επιχείρησης.

Με την ίδρυση θυρίδων νεανικής επιχειρηματικότητας σε όλη τη χώρα γίνεται μια προσπάθεια προσέγγισης και ενημέρωσης της νεολαίας σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Στο νομό μας, το γραφείο «νεανικής επιχειρηματικότητας» στεγάζεται στο χώρο του Ι.Ε.Κ. Άμφισσας και αποτελεί ένα από τα 8 σημεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με κέντρο τη Λαμία. Μπορείτε λοιπόν, να μας επισκεφθείτε και να αναζητήσετε βοήθεια για την ενδυνάμωση-υποστήριξη της δικής σας επιχειρηματικής ιδέας.


Βασικoί στόχοι των Θυρίδων Νεανικής Επιχειρηματικότητας είναι:

• η δημιουργία επιχειρηματικής συνείδησης στους νέους
• η στήριξη των νέων που θέλουν να αναπτύξουν δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα

• η συμβουλευτική στους νέους που ήδη ασκούν ελεύθερο επάγγελμα

Η θυρίδα της Άμφισσας είναι πρόθυμη να βοηθήσει κάθε νέο που θέλει να αναπτύξει μια υγιή επιχειρηματική δράση, παρέχοντας του:

Ø Πληροφόρηση για το νομικό, διοικητικό και φορολογικό πλαίσιο μιας επιχείρησης, την αγορά εργασίας και τις πηγές χρηματοδότησης

Ø υποστήριξη στην κατάστρωση business και marketing plan

Ø λεπτομερειακή ενημέρωση και παροχή βοήθειας για την κάλυψη του γραφειοκρατικού μέρους

Ø εμψύχωση και υποστήριξη της νέας του επιχειρηματικής δράσης.

Δεν είναι αναγκαίο να έχετε προσδιορίσει επακριβώς τον τομέα που χρειάζεστε βοήθεια, επισκεφθείτε μας και θα δουλέψουμε μαζί τις δικές επιχειρησιακές ανησυχίες.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΚΑΛΛΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: 9:00 – 15:00




Τρίτη 29 Ιουλίου 2008

Νέες Θέσεις Εργασίας (2)

syniteas@gmail.com

Δείτε για νέες θέσεις στη Φωκίδα
ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΛ.ΤΑ. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (ΙΤΕΑΣ, ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ)


Νέες θέσεις εργασίας αλλού
ΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΦΕΡΩΝ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΛΑΡΙΣΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ " Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΤΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ - ΑΤΤΙΚΗ - ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α.Ε.
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ " Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ"
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - ΑΤΤΙΚΗ - ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Νέες Θέσεις Εργασίας (1)

Ενημέρωση για νέες θέσεις εργασίας στο δημόσιο για το νομό Φωκίδας.

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΕΛ.ΤΑ. Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ (ΙΤΕΑΣ, ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ)

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

Οικολογική παρέμαβαση (2) - 6 Τρόποι γραφείου για να μπείτε στο κλίμα

  1. Προτιμάμε LAPTOP διότι καταναλώνει μικρότερα ποσά ενέργειας

  2. Σβήνουμε την οθόνη από το κουμπί της, όταν απλά έχουμε ανοιχτό το PC χωρίς να δουλεύουμε.

  3. Χρησιμοποιήστε στυλό με ανταλλακτικό μελάνι.

4. Αγοράστε ανακατασκευασμένα μελανοδοχεία για τους εκτυπωτές.

5. Τοποθετήστε κάδους ανακύκλωσης στο γραφείο σας.

6. Πρωτού αποχωρήσετε από το γραφείο να ελέγχετε και να κλείνετε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές που δε χρειάζονται απαραιτήτως ανοικτές.


Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας, ας το προστατεύσουμε για να προστατευτούμε

mail : syniteas@gmail.com


Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Ανοιχτή συνέλευση ΤΟΣΥΝ Ιτέας

Συνέλευση ΤΟπικού ΣΥμβουλίου Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν. ) Ιτέας


Τη Δευτέρα 21-Ιουλίου-2008 και ώρα 18:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού συμβουλίου (στο 3ο όροφο του Δημαρχείου Ιτέας) θα πραγματοποιηθεί συνέλευση ανοιχτή για όλους του νέους, είτε είναι μέλη του ΤΟΣΥΝ ,είτε όχι ,με θέματα :


Ø Ενημέρωση για τις ως τώρα δράσεις του Συμβουλίου.

Ø Συζήτηση για προγραμματισμένες δράσεις και τομείς δραστηριοποίησης του ΤΟΣΥΝ.

Ø Κατάθεση Ιδεών για την ανάπτυξη και διαφήμιση της περιοχής.

Ø Σύσταση επιτροπών.

Ø Εγγραφές νέων μελών.



Καλείστε όλοι να συμμετάσχετε στη συνέλευση για να δυναμώσετε με τη παρουσία σας το θεσμό και να δημιουργήσετε με τις προτάσεις προϋποθέσεις για μια πόλη με ακόμα περισσότερο νεανικό χαρακτήρα.


ΤΟ.ΣΥ.Ν. (+) Ιτέας

Κάρτα νέων

Το ΤΟπικό ΣΥμβούλιο Νέων Ιτέας σας ενημερώνει για οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή του και πιστεύει ότι σας ενδιαφέρει.

Για ό,τι άλλο ενδιαφέρεσθαι και θέλετε να σας ενημερώνουμε στείλτε mail στο syniteas@gmail.com

Δείτε το αρχείο, το δεύτερο Newsletter της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων Euro<26.>

Ελπίζουμε να βρείτε κάτι που σας ενδιαφέρει.


Νέες Θέσεις Εργασίας

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ

ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

ΔΕ ΑΔΕΛΦΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ - ΦΩΚΙΔΑΣ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template