Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008

Ενημαρωτικό Δελτίο Τύπου ΤΟΣΥΝ ΙΤΕΑΣ Νοεμβρίου 2008


Το ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας ξανά σε δράση – Αιτήματα προς τον Υπουργό Παιδείας –
Συμμετοχή στο Ανοιχτό Διήμερο της Νέας Γενιάς

-> Τη 1 Νοεμβρίου 2008 τα ΤΟΣΥΝ Φωκίδας συναντηθήκαν με τον Υπουργό Παιδείας κ. Στυλιανίδη και το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Σκλιά.
Δεν αφήσαμε την ευκαιρία ως ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας και συντάξαμε φάκελο αιτημάτων-προτάσεων που περιείχε:

1)Προτάσει ς και αιτήματα του ΤΟΣΥΝ Ιτέας όπως: α) Βελτίωση των παρερχομένων πληροφοριώ ν σ ε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού των νέων, β) Επιπρόσθετη διάδοση και εφαρμογή του προγράμματος της Ελληνικής Κυβέρνησης, e-εκπαιδευτείτε, που είναι: χρηματοδοτούμενα από το κρ άτος μαθήματα υπολογιστών και εφαρμογών υπολογιστή, γ) Δωρεάν μαθήματα ανάλυσης Ελληνικής και Παγκόσμιας Ιστορίας, δ) Περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας και αύξηση της αμοιβής του διδάσκοντα, ε) Δημι ουργία χώρων παρουσίασης δημιουργημάτων όλων των νέων καλλιτεχνών, στ) Δημιουργία θεάτρου στη περιοχή με συχνή εκτέλεση θεατρικών παραστάσεων υπό τη σκέπη του ΥΠΕΠΘ και αρκετές άλλες.

2) Αναφορά στα Κτιριακά και Λειτουργικά Προβλήματα στο Σχολικό Συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Ιτέας, όπως τα αναδεικνύει ο διευθυντής του Λυκείου Ιτέας κ. Παπαευθυμίου Αθανάσιος, ύστερα από αίτηση που αποστείλαμε για να μας τα επισημάνει. Στο site μας http://syniteas.blogspot.com ,βρίσκεται η επιστολή που μας εστάλη και μεταβιβάσαμε.

3) Τα αιτήματα του Ειδικού-Δημοτικού σχολείου Άμφισσας, όπου τα προβλήματα και οι ελλείψεις που έχει είναι πάρα πολλά και σημαντικά. Όπως οι προβληματικές κτιριακές υποδομές, η έλλειψη ειδικού οχήματος μεταφοράς, η έλλειψη αίθουσας ψυχαγωγίας για τα παιδιά και πολλά άλλα.

Η συνάντηση αυτή βέβαια ήταν και μια ευκαιρία για όλα τα ΤΟΣΥΝ του Νομού μας να γνωριστούν και να μπορέσουν να συντονίσουν κοινές δράσεις. Εμείς εκτός της άριστης σχέσης και συνεργασίας σε θέματα συμβουλίων νέων που είχαμε με το ΤΟΣΥΝ Δελφών, συνάψαμε φιλικές σχέσεις με τα ΤΟΣΥΝ Λιδορικίου και Άμφισσας και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προτείνουμε από κοινού δράσεις περί κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Εκτός των παραπάνω η σύμβουλος νεανικής επιχειρηματικότητας και μέλος του ΤΟΣΥΝ Ιτέας Ιωάννα Καλλία, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο Γ.Γ.Ν.Γ. το πλούσιο έργο των Θυρίδων νεανικής επιχειρηματικότητας και τις δράσεις συνεργασίας μεταξύ ΤΟΣΥΝ Φωκίδας και Θυρίδων, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα και αποτελεσματικότητα του θεσμού.

-> Στις 15 και 16 Νοεμβρίου τα ΤΟΣΥΝ Φωκίδας : Άμφισσας, Δελφών, Ιτέας και Λιδωρικίου, συμμετείχαν στο Ανοιχτό Διήμερο στη Χαλκίδα που διοργάνωσε η ΓΓΝΓ σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Στερεάς. Το διήμερο είχε ως στόχο την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του ρόλου των ΤΟΣΥΝ στις τοπικές κοινωνίες, μέσω της εμπεριστατωμένης ενημέρωσης για αξιοποιήσιμες δράσεις, για Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα και για θέματα αυτό-οργάνωσης μας.

Εμάς μας δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσουμε το παραδειγματικό έργο μας και να μπορέσουμε να συνάψουμε σχέσεις συνεργασίας και στενής φιλίας με τα υπόλοιπα ΤΟΣΥΝ της Φωκίδας, αλλά και της υπόλοιπης Στερεάς.
Μετά από κάθε τέτοιο διήμερο οι Νέοι οπλίζονται με περισσότερη θέληση, περισσότερες ιδέες και συγκεκριμενοποιημένους στόχους.

Είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς είναι σύμμαχός μας.

Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τη δημοκρατική συμμετοχή, τη πολιτική δραστηριοποίηση, τη κοινωνική συνοχή και τη περιβαλλοντική ευαισθησία των νέων σε τοπικό επίπεδο.

Σε αυτή τη πορεία που έχουμε χαράξει χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων των νέων και τη συνεργασία όλων των φορέων για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ιδέες και προτάσεις για το τόπο μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ
Site: http://syniteas.blogspot.com
mail: syniteas@gmail.com

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Ορισμένα από τα δελτία Τύπου του ΤΟΣΥΝ ΙΤΕΑΣ που βρίσκονται στο επίσημο Site http://www.tosyn.gr
Νοεμβρίου 2008
Οκτωβρίου 2008
Απριλίου 2008

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template