Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Με Πανελλήνια πρωτιά έκλεισε το 2008 για το ΤΟΣΥΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ


Το 2008 για το ΤΟΣΥΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ έκλεισε με Πανελλήνια πρωτιά

Ύστερα από τη διάκρισή μας στη τελική φάση του διαγωνισμού με τίτλο "ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", που διοργάνωσε η ΜΚΟ Ευρωπαϊκή έκφραση με την υποστήριξη της Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, του ΥΠΕΠΘ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Γραφείο για την Ελλάδα), καταφέραμε να κατακτήσουμε τη πρώτη, ανάμεσα σε ισάξιους, θέση και να κερδίσουμε το συμβολικό έπαθλο ενός ταξιδιού στις Βρυξέλλες για ολόκληρο το ΔΣ του ΤΟΣΥΝ Ιτέας, με σκοπό να "εξερευνήσουμε" σε πρώτο πλάνο τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τη λειτουργία τους.

Η διαδικασία ήταν απλή και διαφανής

Κάθε ΤΟΣΥΝ με δύο(2) αντιπροσώπους του διαγωνίσθηκε προφορικά, ενώπιον επιτροπής Καθηγητών Ευρωπαϊκής Πολιτικής και παρουσία όλων των διαγωνιζομένων, σε ερωτήσεις κρίσεως και πολλαπλής επιλογής.
Ο Πρόεδρος Ηλίας Κ. Παπαλάιος και η Γραμματέας Μαρία Α. Μόσχου έπεισαν την επιτροπή και το κοινό πως αξίζουν τη διάκριση για το πιο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων στην Ελλάδα και κέρδισαν το διαγωνισμό εκ μέρους του ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας Φωκίδος. Τη θέση κατέκτησε το ΤΟΣΥΝ Δήμου Καβάλας και τη θέση το ΤΟΣΥΝ Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία θα συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό ταξίδι με έναν εκπρόσωπό τους.
Μέσω του διαγωνισμού αναδείχθηκε η ευρωπαϊκή διάσταση, υπό το πρόσμ της συμμετοχής και της δράσης τοπικών δομών νεολαίας πο κρίνεται θεμελιώδους σημασίας για τη περαιτέρω δραστηριοποίηση μας και ανάδειξή μας σε ενεργούς πολίτες της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας σφαίρας.

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template