Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Κλιματική αλλαγή: η Ένωση δίνει το λόγο στους νέους


Έδαφος σκασμένο από την ξηρασία © CE

Η εκστρατεία «Play to Stop – Europe for climate» δίνει στους νεαρούς Ευρωπαίους την ευκαιρία να ενημερωθούν και να πειραματιστούν για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον.

Η εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Play to Stop – Europe for climate» българскиčeštinadanskDeutschEnglishfrançaisitalianomagyarpolskiRomânasvenska θα πραγματοποιηθεί από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο σε έντεκα κράτη μέλη (Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο) με στόχο την ενεργότερο συμμετοχή της νέας γενιάς στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Σε συνεργασία με το μουσικό κανάλι MTV, η εκστρατεία αυτή θα δώσει στους νέους την ευκαιρία να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να ανταλλάξουν ιδέες εν όψει της προσεχούς διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα με τη δημιουργία δικτυακού τόπου, την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων και διαφημιστικών μηνημάτων, θα δοθούν τρεις συναυλίες στη Στοκχόλμη, τη Βουδαπέστη και την Κοπεγχάγη, οι οποίες θα μεταδοθούν από το MTV.

Η δέκατη πέμπτη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα θα πραγματοποιηθεί στη Κοπεγχάγη από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2009. Οι 200 περίπου χώρες που θα συμμετάσχουν θα επιχειρήσουν να συνάψουν νέα συμφωνία η οποία θα αντικαταστήσει το 2012 το πρωτόκολλο του Κιότο. Στη διάσκεψη αυτή, η ’Ενωση θα επιβεβαιώσει τους φιλόδοξους στόχους που έθεσε το 2008, δηλαδή, ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και δημιουργία οικονομίας που παράγει χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Μέχρι το 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει κυρίως τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20%, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20% και αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι οποίες θα καλύψουν το 20% των ενεργειακών αναγκών μας.

Χάρη στην εκστρατεία θα ακουστεί η φωνή των νέων της Ευρώπης προτού ξεκινήσει η τόσο κρίσιμη αυτή διάσκεψη για το μέλλον της ανθρωπότητας.



Περισσότερα γι΄αυτό το θέμα

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template