Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

1η έρευνα ΤΟΣΥΝ ΔΗΜΟΥ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΟΣ


Όπως φαίνεται, αυτό που θεωρούν οι περισσότεροι πως λείπει από την πόλη μας είναι οι Τουριστικές εγκαταστάσεις. π.χ. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΑΖ ΙΤΕΑΣ ΚΙΡΡΑΣ, σύντομα θα προτείνουμε σα ΤΟΣΥΝ πολλές ιδέες.

Επίσης κρίνεται σκόπιμη η δημιουργία Μουσείου Επιστημών ή αλλιώς Τεχνολογίας, δηλαδή κάτι σαν αυτό "Οι κοινωνικές ανάγκες οδήγησαν στην ίδρυση μουσείων θετικής κατεύθυνσης στην Ελλάδα, τα οποία μπορούν να έχουν σημαντικό συμπληρωματικό ρόλο στο έργο του σχολείου, και στη δια βίου εκπαίδευση." Εμείς συμπληρώνομε ότι μπορούν να είναι πόλος έλξης τουριστών, ομάδων φοιτητών κτλ, οι οποίοι θα επισκέπτονται τη πόλη μας για μια τέτοια πηγή γνώσης και οι οποίοι στα πλαίσια εργασιών τους θα εκπονούν δωρεάν, μελέτες ωφέλιμες για τη πόλη μας.

Οι παρακάτω φράσεις δίνουν ένα ξεχωριστό νόημα σε αυτή την ιδέα : ""Η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, μοιραία είχε σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή εξαφάνιση παραδοσιακών επαγγελμάτων. Τα πολύτιμα δείγματα της προβιομηχανικής και πρωτοβιομηχανικής εποχής, όπως εργοστάσια και μηχανήματα, αποτελούν στοιχεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και πρέπει πάση θυσία να διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές σε συγκεκριμένους χώρους και σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές."" Είναι κρίμα να επισκέπτονται τα μουσεία της Γερμανίας και να μπορούν να επεξεργαστούν αντίγραφα των μηχανικών επιτευγμάτων του Αρχιμήδη και στην Ελλάδα να μην υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τουλάχιστον στην εμβέλεια που τη προσφέρει η Γερμανία.""


Ηλίας Κ. Παπαλάιος

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template