Παρασκευή 8 Αυγούστου 2008

Πρόταση στο Δήμο για δημιουργία Κέντρου Συνάθροισης Νέων

--------------------------------
Δήμος Ιτέας .
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4444 .
Ελήφθη: 7-8-08 .
--------------------------------

Δημιουργία Κέντρου Συνάθροισης Νέων

Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιτέας,

Αγαπητά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου σας, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της ανοιχτής συνελεύσεως των Νέων που πραγματοποιήθηκε στις 21-Ιουλίου-2008, καταθέτει αίτημα για δημιουργία κέντρου συνάθροισης των νέων στη πόλη μας.

Υποστηρίζουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχει ανάμεσα στους νέους επισταμένη επικοινωνία και μέσα από ουσιαστικό διάλογο και αντιπαράθεση να καταφέρουμε να ενεργοποιηθούμε όλοι οι νέοι, προς το συμφέρον και ανάπτυξη της πόλης μας.

Για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με επιτυχία προς αυτή τη κατεύθυνση χρειαζόμαστε ένα δικό μας χώρο όπου, ανενόχλητοι από ωράρια και χωρίς μακροπρόθεσμους προγραμματισμούς, θα μπορούμε να επικοινωνούμε άμεσα.

Επίσης θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και ένα ,αρχικά μικρό, υπολογιστικό κέντρο για τους νέους, με γρήγορη πρόσβαση στο internet καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας, με στόχους :

  1. Tην εξοικείωση τους με τις ωφέλιμες λειτουργίες του διαδικτύου.
  2. Tη προσφορά των υπολογιστών ορισμένες ώρες της μέρας, αλλά και προσωπικής βοήθειας όποτε είναι εφικτό, σε νέους που επιθυμούν να ολοκληρώσουν τυχόν εργασίες τους (σχολικές, ακαδημαϊκές ή και προσωπικές).
  3. .Να δοθεί το έναυσμα για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, μέσω του γόνιμου διαλόγου που θα γίνει πραγματικότητα μέσω της διαδραστικής ηλεκτρονικής επικοινωνίας μας με όλες τις απομακρυσμένες ομάδες νέων της υπόλοιπης Ελλάδος.
  4. Την ακόμα καλύτερη ηλεκτρονική διαφήμιση της πόλης μας στο διαδίκτυο.

Οι υπολογιστές θα αγοραστούν με χρηματοδότηση προς το ΤΟΣΥΝ Ιτέας από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ύστερα από ολοκληρωμένη έκθεση αναγκαιότητας που της καταθέσαμε. Με τη βοήθεια του Δημάρχου Ιτέας και την άμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμά μας θα την εισπράξουμε μέσω του Δήμου Ιτέας.


Αιτούμαστε λοιπόν να μας παραχωρηθεί ένας ικανός χώρος-αίθουσα που ανήκει στο Δήμο ή θα ενοικιάσει για εμάς ο Δημός, με σκοπό να πραγματοποιούνται τα παρακάτω:

1. Συνεδριάσεις της Ολομέλειας του ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας

2. Ανοιχτές Συνελεύσεις και συζητήσεις νέων της Ιτέας, για ιδέες που έχουν να προτείνουν και για προβλήματα που τους απασχολούν

3. Κοινές συνεδριάσεις των συμβουλίων όλων των ΤΟΣΥΝ των γύρω περιοχών.

4. Δημιουργία Υπολογιστικού κέντρου.

5. Διεξαγωγή ομαδικών θεματικών συζητήσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, μέσω οπτικοακουστικό υλικού εντός του χώρου αλλά και μέσω Διαδικτύου.

Το ΤΟΣΥΝ μας, θα συμμετέχει ενεργά στη λειτουργία αυτού του χώρου συντονίζοντας τη δράση στο χώρου, τόσο τη διεξαγωγή των συνελεύσεων και συνεδριάσεων, όσο και τη πραγματοποίηση σεμιναρίων και διαδικτυακών συζητήσεων.

Εκ μέρους του ΔΣ του ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας,

Ο πρόεδρος Ηλίας Κ. Παπαλάιος

Συνημμένα έγγραφα.

1. Η ως τώρα δράση μας.

2. Οι στόχοι του υπολογιστικού κέντρου, όπως εγκρίθηκαν από την Γ.Γ.Ν.Γ.

Συνημμένο έγγραφο 1

Η Δράση μας μέχρι αποστολής του εγγράφου

To ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ιτέας συγκροτήθηκε σε σώμα στις 02 Μαΐου 2008. Από εκείνη την ημερομηνία ξεκινήσαμε την ενθουσιώδη ενεργό δράση μας, που αποτέλεσμα είχε

· να έχουμε δημιουργήσει προσωρινή, αλλά αρτίως εξοπλισμένη και με πολύ πλούσιο περιεχόμενο, ηλεκτρονική σελίδα http://syniteas.blogspot.com που ενημερώνεται καθημερινά .

· να έχουμε μοιράσει στα σχολεία της Ιτέας φυλλάδιο με τις θέσεις και τις ιδέες που έχουμε και θέλουμε να υλοποιήσουμε.

· να έχουμε αποστείλει δελτία τύπου σε όλες τις εφημερίδες της περιοχής ενημερώνοντας τους νέους για τις δράσεις μας και τις δράσεις τις Γ.Γ.Ν.Γ. από τις οποίες μπορούν να επωφεληθούν.

· ,να έχουμε δημιουργήσει βάση δεδομένων με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αρκετών νέων της πόλης μας, για να μπορούμε να τους ενημερώνουν για προγράμματα της Νέας Γενιάς και της Κυβέρνησης, καθώς και για καινούριες θέσεις εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

· να έχουμε συνάψει φιλικές σχέσεις με αρκετά ΤΟΣΥΝ της χώρας και να προγραμματίζουμε κοινές εθελοντικές δράσεις.

· να έχουμε διαφημίσει τη πόλη μας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της μέσα από φωτογραφίες που εστάλησαν σε 3000 άτομα στο διαδίκτυο μέσα από φωτογραφίες και από αρχεία που υπάρχουν στο SITE και παροτρύνουμε μέσω mail τη προβολή τους.

· να πρωτοστατούμε στη δημιουργία κοινού ηλεκτρονικού τόπου όλων των ΤΟΣΥΝ στο διαδίκτυο.

· να προσπαθούμε μέσω εύστοχων κειμένων, που αναρτώνται κατά καιρούς στην ιστοσελίδα μας, να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και όλους τους επισκέπτες μας για τον πράσινο τρόπο ζωής και τη σωτηρία του περιβάλλοντος.

· να έχουμε δηλώσει εθελοντές σε έρευνες του χαμόγελου του παιδιού.

· να έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τη Γ.Γ.Ν.Γ. για αγορά υπολογιστών και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

· να έχουμε ξεκινήσει έρευνα και ηλεκτρονική ψηφοφορία για τι εγκαταστάσεις ή υπηρεσίες χρειάζεται η πόλη μας για να είναι περισσότερο φιλική στους νέους.

Συνημμένο έγγραφο 2

Οι στόχοι του υπολογιστικού κέντρου, όπως εγκρίθηκαν από την Γ.Γ.Ν.Γ.

Στόχοι Γενικά:

Ο κεντρικός στόχος είναι η διάδοση του διαδικτύου και η εξοικείωση των νέων με αυτό σε μια περιοχή που η ένταξη της κοινωνίας στο διαδίκτυο είναι σε πρώιμο στάδιο.


Τ
ο υπολογιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί με σκοπό να παρέχονται χρήσιμες τηλέ-υπηρεσίες στο σύνολο των νέων της πόλης, καθώς και να παρέχονται γνώσεις, πληροφορίες και ηλεκτρονικό υλικό για τις διάφορες λειτουργίες, υπηρεσίες, αλλά και κινδύνους του διαδικτύου.

Αυτή τη δράση θα την αναλάβουν μέλη του συμβουλίου που φοιτούν ή έχουν αποφοιτήσει από διάφορα τμήματα πληροφορικής της χώρας.


Επίσης στόχος μας θα είναι μέσω αυτού του κέντρου να διευρύνουμε τους ορίζοντες των νέων της περιοχής μέσω της επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών και απόψεων για θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως πολιτισμός, περιβάλλον και τεχνολογική ανάπτυξη.


Στόχοι Συγκεκριμένα:.

Κάλυψη παρακάτω στόχων:

1. Ενημέρωση και εκμάθηση χρήσης ηλεκτρονικών διαδικασιών παρεχόμενων από το κράτος όπως:

a) Ηλεκτρονική κατάθεση Δικογράφου

b) Έκδοση Ληξιαρχικών Πράξεων

c) Χορήγηση Βεβαιώσεων και πιστοποιητικών

d) Υποβολής φορολογικής δηλώσεως και έκδοση φορολογικής ενημερότητας

e) Εύρεση νόμων ,διαταγμάτων και Φ.Ε.Κ.

f) Κ.ά.


2. Πρόσβαση σε εκπαιδευτικό ψηφιακό υλικό όπως :

a) Εύρεση Βιβλιοθηκών

b) Δημοσιευμένων άρθρων

c) Εκπαιδευτικών προγραμμάτων

3. Διεξαγωγή θεματικών συζητήσεων, σεμιναρίων, διαλέξεων, κλπ, μέσω Διαδικτύου. (Χωρίς χρηματοδοτούμενο κόστος) όπως:

a) Κατασκευή Ηλεκτρονικής Ιστοσελίδας.(Στατικής και Δυναμικής).

b) Κατασκευή Blog.

c) Αγορές μέσω Internet. Πώς γίνονται και ποιοι οι κίνδυνοι.

d) Ορθή και αποτελεσματική χρήση των μηχανών αναζήτησης, χωρίς άσκοπη πλοήγηση που επιφέρει μείωση χρόνου εργασίας.

e) Σεμινάρια e-επιχειρείν και e-marketing.

f) Λειτουργίες και δημιουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

g) Κ.α.

4. Ένταξη των νέων σε ηλεκτρονικές κοινότητες για την ανταλλαγή πληροφοριών, απόψεων, ιδεών και εμπειριών με άλλους νέους από ολόκληρο τον κόσμο.

5. Εκμάθηση χρήσιμων προγραμμάτων.

6. Διαφήμιση της τοπικής ομορφιάς και παράδοσης μέσω της ηλεκτρονικής ανάδειξης του φυσικού πλούτου, της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο τρόπος ηλεκτρονικής ανάδειξης θα είναι μέσω της συλλογής φωτογραφιών και έντυπου υλικού που ψηφιοποιηθεί με τη βοήθεια και τη συμμετοχή όλων των νέων που θα το επιθυμούν, έτσι ώστε να μάθουμε μέσα από ένα απτό παράδειγμα την ισχύ της ηλεκτρονικής διαφήμισης.

7. Ενημέρωση, πληροφόρηση και ψυχαγωγία.

8. Χρήση των υπολογιστών από τους νέους της πόλης για εκπόνηση ερευνών και εργασιών που αδυνατούν ή δυσκολεύονται να πραγματοποιήσουν σε προσωπικό τους χώρο.

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template