Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Ημερίδα : Διαδημοτική συνεργασία για το Περιβάλλον- Οικολογία 2009

Το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Δήμου Ιτέας δυναμώνει τις γέφυρες συνεργασίας του με τα ΤΟΣΥΝ της Αττικής
και δυναμώνει τη φωνή του για το περιβάλλον.

Σε ημερίδα νέων που διοργάνωσε στις 4-Απριλίου 2009 το ΤΟΣΥΝ Αγ. Δημητρίου, υπό την υποστήριξη του Δήμου του, με θέμα «Διαδημοτική συνεργασία για το Περιβάλλον - οικολογία 2009» ,δώσαμε με το δυναμικό παρόν και συσφίξαμε τους δεσμούς μας με νέους που μας ενώνουν οι ίδιες ανησυχίες και ευαισθησίες.
Ιδιαίτερα τιμητική και σημαντική ήταν η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς κ. Ελευθέριου Μπούλια, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι η ευαισθητοποίηση των νέων σε θέματα περιβάλλοντος αποτελεί για τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, προτεραιότητα.

Απόσπασμα ομιλίας του Γενικού Γραμματέα από την ιστοσελίδα της ΓΓΝΓ.
«Ένας ακόμη τομέας, στον οποίο η ΓΓΝΓ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία και σχετίζεται άμεσα με τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, είναι η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος. Τα τελευταία χρόνια οι συνέπειες της αλόγιστης εκμετάλλευσης των ενεργειακών φυσικών πόρων έχουν κάνει φανερό σε όλους πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την έννοια της ανάπτυξης. Βασικό χαρακτηριστικό πρέπει να είναι το στοιχείο της αειφορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές από τα ΤΟΣΥΝ οι :
Βουγιουκλάκης Αιμίλιος Πρ. του ΤΟΣΥΝ Γλυφάδας με θέμα«Το περιβάλλον με τη ματιά ενός νέου», Δαλακουρίδης Ιωάννης Πρ. ΤΟΣΥΝ Ψυχικού με θέμα «Περιβάλλον και Πανεπιστήμιο», Παπαλάιος Κ. Ηλίας Πρ. ΤΟΣΥΝ Ιτέας με θέμα «Περιβάλλον: Προβλήματα-Λύσεις-Αναλύσεις», Πετράκη Μαρία Πρ. ΤΟΣΥΝ Αργυρούπολης με θέμα «Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας», Βλαχοπιώτης Αθανάσιος Πρ. ΤΟΣΥΝ Αμαρουσίου «Περιβαλλοντικές Προσεγγίσεις», Χρυσανθακόπουλος Ιωάννης Γρ. ΤΟΣΥΝ Καλλιθέας με θέμα «Οι νέοι στο περιβάλλον του Τόπου τους», Μητσόπουλος Κων/νος Πρ. ΤΟΣΥΝ Ν. Σμύρνης με θέμα «Το περιβάλλον σήμερα».

Είναι πολύ ελπιδοφόρο για το θεσμό του ΤΟΣΥΝ, καθώς και για την ευαισθητοποίηση των νέων να υποστηρίζονται υλικά και οικονομικά τέτοιου είδους ημερίδες.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να αναπτύξουμε συνεργασίας, αλλά και να πειραματιστούμε στο να προσεγγίσουμε παγκόσμιες ανησυχιές με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο και από τη θέση του νέου πολίτη.
Η συμμετοχή του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων των γύρω περιοχών ήταν αθρόα και ουσιαστική, διότι στο τέλος έγιναν ερωτήσεις και επισημάνσυνσεις που συνεισέφεραν σε μεγάλο βαθμό στους στόχους της ημερίδας.

Πρόγραμμα:

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template