Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Καλώς ήρθατε

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μοναδικό άμεσα εκλεγμένο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι 785 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκονται εδώ για να αντιπροσωπεύουν εσάς, τους πολίτες. Εκλέγονται κάθε πέντε χρόνια από ψηφοφόρους και στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για λογαριασμό των 492 εκατομμυρίων πολιτών της.

Hans-Gert Pöttering

Σε αυτό το τμήμα της ιστοθέσης μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πώς οργανώνει το Κοινοβούλιο τις εργασίες του μέσω ενός συστήματος ειδικευμένων επιτροπών. Το έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι σημαντικό επειδή σε πολλούς τομείς πολιτικής οι αποφάσεις για νέους ευρωπαϊκούς νόμους λαμβάνονται από κοινού από το Κοινοβούλιο και από το Συμβούλιο Υπουργών, το οποίο εκπροσωπεί τα κράτη μέλη.

Το Κοινοβούλιο διαδραματίζει ενεργό ρόλο στη σύνταξη νομοθεσίας η οποία έχει αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των πολιτών: για παράδειγμα, στην προστασία του περιβάλλοντος, τα δικαιώματα των καταναλωτών, τις ίσες ευκαιρίες, τις μεταφορές, και την ελεύθερη κυκλοφορία εργαζομένων, κεφαλαίων, υπηρεσιών και αγαθών. Το Κοινοβούλιο έχει επίσης από κοινού εξουσία με το Συμβούλιο σχετικά με τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εάν θέλετε πιο αναλυτικές πληροφορίες για το Κοινοβούλιο, παρακαλούμε να κάνετε κλικ στα "Αναλυτικά" όπου θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με το ρόλο μου ως Προέδρου, τα εσωτερικά όργανα του Κοινοβουλίου και τον κανονισμό και τις εργασιακές πρακτικές.

Κάτω από την επικεφαλίδα "Εσείς και το Κοινοβούλιο" υπάρχουν αρκετοί χρήσιμοι σύνδεσμοι με τους οποίους μπορείτε να αλληλεπιδράτε με το Κοινοβούλιο ως πολίτης. Η αλληλεπίδραση αυτή περιλαμβάνει το δικαίωμά σας να γράφετε στο Κοινοβούλιο υποβάλλοντας ερωτήσεις, να εκφράζετε τις απόψεις σας, να λαμβάνετε όλα τα δημόσια έγγραφα. Εάν επιθυμείτε να υποβάλλετε επισήμως αναφορά στο Κοινοβούλιο, εδώ θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Θα θέλατε μήπως να επισκεφθείτε το Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο και να το δείτε σε λειτουργία με τα μάτια σας; Από αυτό το τμήμα της ιστοθέσης θα βρείτε πλήρη στοιχεία σχετικά με τις επισκέψεις, καθώς και με τις προσλήψεις και τις υποτροφίες.

Εάν κάνετε κλικ στα "Αναλυτικά" θα βρείτε έναν οδηγό για τις ανατεθείσες συμβάσεις και τις επιδοτήσεις καθώς και σχετικά με τους δημόσιους διαγωνισμούς όπως και κατάλογο των διαπιστευμένων εκπροσώπων ομάδων συμφερόντων. Τέλος, κάνοντας κλικ στο "Αρχείο" μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες ευρωπαϊκές εκλογές και σχετικά με τις δραστηριότητές μας τα προηγούμενα έτη.

Ελπίζουμε να σας αρέσει η επίσκεψη!

Hans-Gert Pöttering
Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template