Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το ΤΟΣΥΝ Ιτέας στο Ευρωκοινοβούλιο

Μετά την επιτυχία τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Νέου Έλληνα Πολίτη της Ευρώπης», ολόκληρο το ΔΣ του ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας μαζί με τους προέδρους των ΤΟΣΥΝ Καβάλας, Αμαρουσίου και Μαγούλας Αττικής, δημοσιογράφους και εκπροσώπους της Μ.Κ.Ο. «Ευρωπαϊκή Έκφραση, συμμετείχε στις Βρυξέλες σε τριήμερο σεμινάριο για το Ευρωκοινοβούλιο και τις Ευρωεκλογές. Εκεί παρακολούθησαν τη «μίνι» ολομέλεια του κοινοβουλίου και άλλες διαβουλεύσεις, όπως το Global Progressive Forum με επίτιμο ομιλητή τον πρώην πρόεδρο της Αμερικής, Μπιλ Κλίντον.

Τη πρώτη μέρα, εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κατά τομείς, κύριοι Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καϊλής και Ιωάννης Δαρμής τους ενημέρωσαν αναλυτικά για τις ενέργειες της Ευρωβουλής σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής, Αγορών Προϊόντων και Υπηρεσιών, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Ασφάλειας, Τρομοκρατίας και Πολιτικών Ελευθεριών, Προστασίας Καταναλωτών, Σταθερότητας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, καθώς και για τις προκλήσεις της Ε.Ε. στο μέλλον.

Επίσης οι κυρίες Ελιάνα Δρίτσα και Jacques NANCY και οι κύριοι Guillot Jaume, Νίκος Σαλλιαρέλης, Michael SHACKLETON και Ιωάννης Βλαντής, τους ενημέρωσαν για θέματα Τύπου, Ευρωβαρομέτρου, Προώθησης Ευρωπαϊκής Πραγματικότητας και Ευρωτηλεόρασης

Τη δεύτερη και τρίτη μέρα, συναντήθηκαν με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές Ιωάννη Βαρβιτσιώτη της Ν.Δ., Σταύρο Λαμπρινίδη και Ευαγγελία Tζαμπάζη του ΠΑΣΟΚ, Δημήτριο Παπαδημούλη του ΣΥΡΙΖΑ και Γεώργιο Γεωργίου του ΛΑΟΣ, οι οποίοι τους ανέλυσαν από τη δική τους οπτική γωνία το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και το τι μέλλει γενέσθαι, καθώς και τους στόχους που πρέπει να θέσουμε ως Έλληνες για τη καλύτερη πορεία μας στην Ε.Ε..

Την ίδια μέρα παρακολούθησαν την ολομέλεια και τους Έλληνες Ευρωβουλευτές στο το έργο τους και εν συνεχεία παρευρέθησαν στο Παγκόσμιο Forum των Προοδευτικών.

Οι θεματικές ενότητες ,που αναλύθηκαν στο σεμινάριο, σύντομα θα παρουσιαστούν αναλυτικά στο site τους: http://syniteas.blogspot.com.

Στο περιθώριο του σεμιναρίου αυτού, το ΤΟΣΥΝ εκμεταλλεύτηκε το τριήμερο με ακόμα δύο τρόπους.

1ον: Άνοιξε δρόμους επικοινωνίας και συνεργασίας με τους υπεύθυνους του ελληνικού γραφείου για το ευρωκοινοβούλιο, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες ώστε οι νέοι της Ιτέας να συμμετάσχουν σε διήμερες εκδηλώσεις σεμιναριακού τύπου στην Ευρώπη.

2ον: Σύσφιξε τις σχέσεις συνεργασίας του και διαφήμισε την Ιτέα και το Νομό μας διανέμοντας CD, DVD, χάρτες και βιβλία, που είχε φροντίσει να προμηθευτεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας και τη ΤΕΔΚ.

Για το ΔΣ του ΤΟΣΥΝ Δήμου Ιτέας

Ηλίας Κ. Παπαλάιος, Παναγιώτης Ζήσης,

Μαρία Μόσχου, Γεώργιος Α. Παπαλάιος, Χριστίνα Λύτρα.

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template