Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ευρωεκλογές- Ψηφίζω, γιατί το αξίζω.

10-Ισχυροί λόγοι για να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές


Αποφασίζω για το μέλλον μου -- Ψηφίζω
στις Ευρωεκλογές

1) Ψηφίζοντας στις ευρωεκλογές, αποφασίζεις ποιος θα επηρεάσει το μέλλον σου και την καθημερινή ζωή των σχεδόν 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων συμπατριωτών σου. Αν δεν ψηφίσεις εσύ, κάποιος άλλος θα ψηφίσει και θα αποφασίσει ποιος θα σε εκπροσωπεί στη μόνη άμεσα εκλεγόμενη ευρωπαϊκή κοινοβουλευτική συνέλευση. Οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές θα διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης για τα πέντε επόμενα χρόνια. Φτιάξε την Ευρώπη που θέλεις! Αν δεν ψηφίσεις, λοιπόν, μην παραπονεθείς.

2)Οι ευρωβουλευτές – Η φωνή σου στην Ευρώπη. Οι ευρωβουλευτές είναι η φωνή σου στην Ευρώπη – γιατί να την αφήσεις να πάει χαμένη; Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εκλέγεται ανά πενταετία, είναι σημαντικός και ισχυρός παράγοντας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ψηφοφορίες του διαμορφώνουν τη νομοθεσία της ΕΕ και επηρεάζουν την καθημερινή σου ζωή, είτε πρόκειται για το φαγητό στο πιάτο σου, είτε για το κόστος του καλαθιού με τα ψώνια σου, είτε για την ποιότητα του αέρα που αναπνέεις, είτε για την ασφάλεια των παιχνιδιών των παιδιών σου.

3)Είναι δικαίωμά σου να ψηφίσεις! Το δικαίωμά σου, ως πολίτη της Ευρώπης, να ψηφίζεις στις ευρωεκλογές, είναι θεμελιώδες δικαίωμα και το μέσο που διαθέτεις για να έχεις λόγο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ΕΕ. Ψηφίζοντας, καθορίζεις και εσύ ποιος θα εκπροσωπήσει τους πραγματικούς ανθρώπους, όπως εσύ, η οικογένεια και οι φίλοι σου, οι γείνονες και οι συνάδελφοί σου στην Ευρώπη. Και ως πολίτης της Ευρώπης μπορείς να ψηφίζεις (ή να βάζεις υποψηφιότητα!) σε όποιο κράτος της ΕΕ ζεις, ακόμη κι αν δεν είσαι πολίτης του κράτους αυτού. Και μάλιστα χωρίς κανένα έξοδο!

4)Για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία! Νέους ή ηλικιωμένους, φοιτητές ή συνταξιούχους, άνδρες ή γυναίκες, μισθωτούς ή ελεύθερους επαγγελματίες, με το ρεύμα ή εναλλακτικούς, πρωτευουσιάνους ή επαρχιώτες, η Ευρώπη μας αφορά όλους, συχνά χωρίς να το συνειδητοποιούμε! Χάρη στην Ευρώπη μπορούμε εύκολα να ταξιδεύουμε, να σπουδάζουμε και να εργαζόμαστε στο εξωτερικό. Το ΕΚ εργάζεται ακούραστα για καθαρότερο περιβάλλον, ασφαλέστερα χημικά, καλύτερες υπηρεσίε.

5)Μια ψηφοφορία – 375 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Τον Ιούνιο του 2009, θα έχεις μια μοναδική ευκαιρία να πας στις κάλπες μαζί με 375 εκατομμύρια ευρωπαίους συμπατριώτες σου ψηφοφόρους. Για ποιο λόγο; Για να εκλέξεις το μόνο άμεσα εκλεγόμενο διεθνές και πολύγλωσσο κοινοβούλιο, που είναι και το μόνο άμεσα εκλεγόμενο όργανο της ΕΕ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που εκλέγεται από τους λαούς από το 1979, εκπροσωπεί σήμερα κάπου μισό δισεκατομμύριο πολίτες.

6) Ευρωβουλευτές βαρέων βαρών. Οι βουλευτές του ΕΚ έχουν συνήθως την ίδια βαρύτητα με τα κράτη μέλη στη λήψη των αποφάσεων της ΕΕ. Οι περισσότεροι νόμοι που αφορούν την καθημερινή ζωή μας θεσπίζονται από τους ευρωβουλευτές και τους υπουργούς σε επίπεδο ΕΕ. Οι περισσότεροι, ίσως, νόμοι που τίθενται σε ισχύ στη χώρα σου είναι μεταφορά ευρωπαϊκών πράξεων που έχουν ψηφίσει οι ευρωβουλευτές – οι εκπρόσωποί σου. Και δεν είναι μόνο οι νόμοι: τα κονδύλια για νέους δρόμους, καθαρότερες παραλίες, έρευνα, παιδεία, αναπτυξιακή βοήθεια; Οι ευρωβουλευτές συμμετέχουν στις αποφάσεις για το πού πηγαίνουν τα κονδύλια της ΕΕ.

7) Ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα για τους ευρωβουλευτές. Όταν μπορέσει να τεθεί σε ισχύ η νέα Συνθήκη της Λϊσαβόνας, οι εξουσίες λήψης αποφάσεων των ευρωβουλευτών για θέματα ΕΕ θα αυξηθούν και πάλι. Το Κοινοβούλιο θα γίνει ισότιμος νομοθέτης με τους υπουργούς των κρατών μελών σε όλους σχεδόν τους τομείς πολιτικής της ΕΕ. Το Κοινοβούλιο θα εκλέγει επίσης τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και ο έλεγχός του στην εκτελεστική εξουσία της ΕΕ θα αυξηθεί. Επιπλέον, ως ευρωπαίος πολίτης θα έχεις δικαίωμα να κινείς διαδικασία για τη θέσπιση νόμων.

8) Η ψήφος σου για πολυφωνία. Η Ευρώπη θα εκλέξει τους νέους βουλευτές της τον Ιούνιο του 2009. Οι βουλευτές αυτοί θα προέρχονται από 27 χώρες, και θα εκπροσωπούν ευρύ φάσμα εθνικών πολιτικών κομμάτων, εκλογικών περιφερειών και απόψεων. Στο Κοινοβούλιο, οι περισσότεροι βουλευτές θα οργανωθούν μετά σε πολιτικές ομάδες, ανάλογα με τις πολιτικές προτιμήσεις τους. Έτσι το Κοινοβούλιο, όπως και η Ευρώπη, προωθεί, προβάλλει και ενστερνίζεται την πολυφωνία –άλλωστε μιλάει 23 γλώσσες.

9) Είναι πολιτική! Είναι δημοκρατία! Αγαπάς την ΕΕ: Την μισείς; Θέλεις να πάει προς τα αριστερά; Θέλεις να πάει προς τα δεξιά; Υπάρχει κάποιο θέμα που σε καίει; Θέλεις να γίνουν αλλαγές; Θέλεις άμεση δράση; Επενδύσεις; Ψήφισε ευρωβουλευτές που βλέπουν τα πράγματα όπως εσύ, και οι επιθυμίες σου θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα. Αυτό είναι η δημοκρατία. Άλλαξε τα πράγματα!

10) Η προσπάθεια μικρή, το αποτέλεσμα μεγάλοΈλα τώρα! Κρατάει μόνο λίγα λεπτά, μπορείς ίσως να το συνδυάσεις με έναν περίπατο στο πάρκο ή με έναν καφέ. Δεν είναι δα και μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να πεις στην Ευρώπη τι θέλεις. Και μετά μπορείς εύκολα να παρακολουθείς τι κάνουν για σένα οι ευρωβουλευτές σου – απλά θα πηγαίνεις στο www.europarl.europa.eu!
Πώς ξέρω τί να ψηφίσω

Ψάξτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου ποιό πολιτικό κόμμα σας ταιριάζει.
Απαντώ σε γρήγορες ερωτήσεις και μαθαίνω τί μου ταιριάζει!
->http://www.euprofiler.eu/area/gr/

Template by - Abdul Munir | Daya Earth Blogger Template